Kersverse deltacommissaris opent congres 'Building Green, Smart and Healthy’

De nieuwe deltacommissaris Peter Glas opent het congres ‘Building Green, Smart en Healthy’. Het zal één van de eerste publieke optredens zijn van de kersverse deltacommissaris die de taak heeft om het Nederlandse landschap robuust te maken tegen de gevolgen van het veranderende klimaat.

Het congres op 31 januari in Den Haag zoomt in op dat onderwerp. 

Meetbare bijdrage

Het congres staat namelijk in het teken van de meetbare bijdrage van groen aan belangrijke opgaven in de gebouwde omgeving: waterretentie en hittestress, maar ook gezondheid, welbevinden en luchtkwaliteit. Ontwikkelingen die de deltacommissaris, die op 1 januari is gestart, met veel interesse volgt. Glas zal de dag openen, na hem spreken onder anderen Winy Maas (MVRDV), Robbert Snep (ecoloog, WUR) en Bert van Duijn (hoogleraar plantenfysiologie Universiteit Leiden).

Extreme neerslag en droogte

De deltacommissaris heeft niet alleen de taak om Nederland te beschermen tegen het opwassende water uit de zee en rivieren, ook de gevolgen van extreme neerslag en langdurige droogte hebben zijn aandacht. Groen kan daar een grote rol in spelen. Tijdens het congres worden antwoorden gegeven op vragen zoals ‘hoe is een investering in groen terug te verdienen?’ en ‘hoe vlieg je een businesscase aan?’

Samenwerking

Het congres is een samenwerking van DGBC, Stichting De Groene Stad, Royal FloraHolland en wordt mede mogelijk gemaakt door financiële steun van de Europese Unie. De gemeente Den Haag is partner in het congres. Inschrijven en meer informatie over het congres lees je hier.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken