Kantoor Lage Landen krijgt BREEAM-NL certificaat

EINDHOVEN – Als eerste renovatieproject in Eindhoven heeft het volledig nieuw ingerichte hoofdkantoor van De Lage Landen het BREEAM-NL oplevercertificaat behaald met twee sterren.

Het hoofdkantoor van De Lage Landen is sinds 1990 gevestigd in het centrum van Eindhoven. Het pand van de Rabo-dochter biedt onderdak aan circa 1000 medewerkers, onder wie een deel van de directie. Dit kantoor, met een vloeroppervlak van ongeveer 22.000 m², is tussen 2011 en 2012 volledig gerenoveerd. Advies- en ingenieursorganisatie Arcadis heeft De Lage Landen geholpen bij het behalen van het certificaat. Arcadis heeft ook het ontwerp van de entree (genomineerd voor de architectuurprijs) en het advies voor de installaties begeleid. Het kantoorgebouw is gereed gemaakt voor het concept van ‘het nieuwe werken’. Daarnaast is het gehele gebouw verduurzaamd. Het gebouw is energiezuiniger gemaakt door de gehele E- en W-installatie te vervangen. Er zijn klimaatplafonds aangebracht om het binnenklimaat comfortabel te maken. De verlichting is aangepast met aanwezigheidsdetectie en een daglichtsensor. Het sanitair is verduurzaamd en er is een grijswatertank geïnstalleerd voor de irrigatie van het terrein.

In vijf bouwdelen is het gehele gebouw aangepakt. Tijdens de renovatie was het van belang dat er in de andere bouwdelen gewoon doorgewerkt kon worden. Naast de communicatie met de medewerkers is ook de directe omgeving regelmatig op de hoogte gehouden van de vorderingen van de verbouwing. Als opdrachtgever heeft De Lage Landen het initiatief genomen voor deze verduurzaming. BAM Utiliteitsbouw, Innax en Wolter & Dros zijn verantwoordelijk voor de duurzame uitvoering en het praktisch implementeren van de gestelde duurzaamheidseisen.

Bron: propertynl.com

Gerelateerd

DGBC vertaalt maatschappelijke missie naar aangescherpt MVO-beleid

DGBC vertaalt maatschappelijke missie naar aangescherpt MVO-beleid

500 nestkasten voor vogels en vleermuizen in nieuwbouwwijk Berckelbosch Eindhoven

500 nestkasten voor vogels en vleermuizen in nieuwbouwwijk Berckelbosch Eindhoven

'Vestigingen laten overschakelen op ledverlichting had gisteren al gekund'

'Vestigingen laten overschakelen op ledverlichting had gisteren al gekund'