Jury kiest beste 6 duurzame Innovaties

De jury van de Duurzame Innovation Pitch heeft gisteren op de PROVADA de tien genomineerde innovaties bekeken en een selectie gemaakt van de zes beste inzendingen. De volgende zes inzendingen zijn door naar de finale. Donderdag vanaf 15.30 uur wordt de winnaar bekendgemaakt op de stand van ABN AMRO op de PROVADA.

 

CO2 reducerende straatsteen 

Dit is een straatsteen waarin pure olivijn is verwerkt. Het resultaat is een straatsteen die de CO2-emissie reduceert en terugdringt. Tevens wordt in combinatie met een waterpasserende voeg het hemelwater gefilterd en afgekoppeld hetgeen bijdraagt aan de vruchtbaarheid van de aarde. 

organisatie: Excluton BV

Net-Works 

Net-Works is een partnerschap tussen Interface, Zoological Society of London (ZSL) (een NGO) en garenfabrikant Aquafil om afgedankte visnetten in te zamelen en te gebruiken als grondstof voor tapijttegels. Het project helpt enerzijds het groeiende milieuprobleem van afgedankte visnetten in een aantal van ‘s werelds armste kustgemeenschappen verminderen, en anderzijds om het inkomen van deze mensen aan te vullen doordat zij een grondstofleverancier worden voor tapijttegels in samenwerking met een garenleverancier. 

Organisatie: Interface

Colt ClimaTower

De Colt ClimaTower is een compacte microwarmtepomp voor het koelen en verwarmen en voor warm tapwaterbereiding. De pomp is ontwikkeld voor toepassing in hotels en heeft als doel een energiebesparing van 70-80% ten opzichte van conventionele systemen.  

Organisatie: Colt International

Climate Control Box     

De Climate Control Box is een klein centraal regelkastje die is bestemd voor retailers. Het kastje regelt de complete installatie in een winkel. De Climate Control Box koppelt de losse componenten met een internetconnectie. Bijvoorbeeld: als de beveiliging 's morgens is uitgeschakeld, dan wordt de verlichting, de ventilatie en het klimaatsysteem aangestuurd door de Climate Control Box. 

Organisatie: Unica Ecopower B.V.

 

WarmteWinMuur  

WarmteWinMuur is een innovatie waarmee gevels van gebouwen in een warmtebron veranderen. Zo ontstaat een comfortabel binnenklimaat, terwijl de energierekening van de gebruiker flink naar beneden gaat. Het flexibele verwarmingssysteem is geschikt voor nieuwbouw woningen, maar ook voor bijvoorbeeld zorginstellingen, onderwijsgebouwen, kinderdagverblijven en kantoorcomplexen. 

Organisatie: Janssen de Jong Bouw

Solartable

Solartable is een tafel met een duurzaam RVS frame waarin een zonnepaneel dient als tafelblad. Dit paneel wekt (ook binnen) zonne-energie op die wordt opgeslagen in een grote geïntegreerde accu. De energie komt via 4 USB-poorten verwerkt in het blad weer beschikbaar om bijna alle telefoons, tablets en gadgets met een USB aansluiting weer op te laden. 

Organisatie: H2innovations

De jury dankt de vier afvallers, en uiteraard alle inzenders voor de Duurzame Innovation Pitch hartelijk voor hun inzending.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen