Jury kiest beste 5 duurzame Innovaties

De jury van de Duurzame Innovation Pitch 2015 heeft gisteren op de PROVADA de tien genomineerde innovaties bekeken en een selectie gemaakt van de vijf beste inzendingen. De onderstaande vijf innovaties zijn door naar de finale. Donderdag 4 juni vanaf 15.30 uur wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens de Finale bijeenkomst op de stand van ABN AMRO op de PROVADA.

ECON01

ECON01 is een economizer die op elke gasgestookte gesloten CV Ketel tussen de 15 en 30% gas kan besparen, op een HR CH Ketel tussen de 15 en 25% besparing en op een VR Ketel tussen de 20 en de 30% gasbesparing. Deze economizer is de eerste in zijn soort die toegepast is op CV ketels.

organisatie: ECONO1 BV / Isolatie.com

WasteBasedBrick

StoneCycling maakt bakstenen en tegels van sloop en productie afval. De WasteBasedBrick ruimt enerzijds de enorme en groeiende berg van sloop en productie afval op, anderzijds creërt het een circulair proces waarbij afval gezien wordt als grondstof voor nieuwe producten.

organisatie: StoneCycling

SEFAIRA

In a sector-first, Sefaira Architecture brings the power of cloud-computing to building designers and enables them to radically enhance environmental performance, meet their clients’ sustainability goals and surpass ever more stringent building regulations. 

organisatie: Sefaira

EXASUN Black Glass

Het Nederlandse bedrijf EXASUN heeft met de ontwikkeling van het BLACK GLASS paneel wereldwijd het eerste hoogwaardige back-contact glas-glas zonnepaneel. Dit zonnepaneel verlaagd de kosten voor zonne-energie aanzienlijk. Door een slimme combinatie van technieken heeft dit paneel een hogere opbrengst met een zeer lange levensduur. 

organisatie: EXASUN

DESIGN BY PERFORMANCE

Design by Performance is een software gedreven methode om beschikbare ruimte binnen de (on)gebouwde omgeving te optimaliseren. Berekeningen op de achterkant van een sigarendoos behoren tot het verleden. Niet alleen is de software gedreven benadering accurater, het houdt tevens rekening met meerdere scenario.s gedurende de levensduur van een gebouw en vindt de optimale oplossing.

organisatie: THE FORM FOUNDATION

De jury dankt de vijf afvallers, en uiteraard alle inzenders voor de Duurzame Innovation Pitch hartelijk voor hun inzending.

Gerelateerd

DGBC officiële alliantiecoördinator VN Sustainable Development Goal 11

DGBC officiële alliantiecoördinator VN Sustainable Development Goal 11

Aantal BREEAM-NL certificaten verdubbeld in 2021

Aantal BREEAM-NL certificaten verdubbeld in 2021

EU Taxonomie raakt bouw- en vastgoedsector

EU Taxonomie raakt bouw- en vastgoedsector