Jubileumuitgave BREEAM-NL magazine zoomt in op vier thema's

Circulariteit, gezondheid, klimaatadaptatie en Paris Proof zijn de vier thema's die centraal staan in het nieuwe BREEAM-NL magazine. Het is ook meteen een jubileumuitgave voor het 10 jarige bestaan van BREEAM-NL. Het blad is gisteren gelanceerd tijdens de derde editie van het Nationaal BREEAM Congres dat ook in het teken stond van die vier thema's. 

Dit jaar bestaat BREEAM-NL 10 jaar. In het magazine is daar dan ook royaal aandacht aan besteed. Zo is er een tijdlijn met mijlpalen in het blad terug te zien. Ook worden een aantal voorbeeldprojecten uitgelicht die de afgelopen jaren hoge ogen hebben gegooid met hun BREEAM-NL certificering. Zo vertelt Esther Wubben, projectleider huisvesting van de Goede Doelen Loterijen, uitgebreid over de renovatie van het voormalige lelijke eendje op de Zuidas. 

Vier thema's

In het magazine komen vier thema’s aan bod die van grote invloed zijn op de gebouwde omgeving en andersom. Met de eerste van die vier thema’s - circulariteit - hebben we binnen BREEAM-NL de eerste grote stap gezet met het rapport ‘A Framework for Circular Buildings.’ Hierin is onderzocht hoe we circulariteit meetbaar kunnen maken en hoe we dit binnen BREEAM-NL kunnen integreren. En met de drie andere thema’s, CO2-reductie (Paris Proof), gezondheid en klimaatadaptatie, hebben we inmiddels ook de eerste meters gemaakt.

Het magazine is hier te downloaden (4 mb, pdf)

 

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen