Jaarverslag WGBC: duurzaamheid gebouwde omgeving groeit gestaag

De World Green Building Council (WGBC) is in 2017 opnieuw gegroeid. Twee nieuwe councils, en dus landen, hebben zich aangesloten: IJsland en China.

Daarnaast is het aantal gecertificeerde vierkante meters bijna niet meer bij te houden en is de WGBC actief geweest rondom grote evenementen zoals de klimaatbijeenkomst in Katowice begin december.

Katalysatoren

De World Green Building Center heeft een duidelijk doel voor ogen: globale transformatie van de gebouwde omgeving. Dat wordt per land uiteengezet door ‘lokale’ GBC’s, zoals DGBC in Nederland, GBGC in Ghana of CGBC in Colombia. Bestuursvoorzitter van WGBC Lisa Bate zijn al die lokale initiatieven onmisbaar. Zij noemt organisaties als DGBC ‘katalysatoren van de wereldwijde transformatie van de totale gebouwde omgeving’.

40% van de wereldkaart

Die wereldwijde transformatie is terug te zien in de cijfers. Inmiddels hebben de councils samen 2,65 miljard vierkante meter gecertificeerd. Met de aansluiting van IJsland en China heeft de World GBC inmiddels 68 aangesloten lokale councils en is de verwachting dat het aantal 'groene' vierkante meters snel groeit. De wereldkaart is daarmee voor 40% bedekt door lokale councils.  Samen hebben zij bijna 37 duizend participanten.

In het jaarverslag op worldgbc.org lees je wat de WGBC het afgelopen jaar allemaal heeft bereikt.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken