Jaarverslag WGBC: duurzaamheid gebouwde omgeving groeit gestaag

De World Green Building Council (WGBC) is in 2017 opnieuw gegroeid. Twee nieuwe councils, en dus landen, hebben zich aangesloten: IJsland en China.

Daarnaast is het aantal gecertificeerde vierkante meters bijna niet meer bij te houden en is de WGBC actief geweest rondom grote evenementen zoals de klimaatbijeenkomst in Katowice begin december.

Katalysatoren

De World Green Building Center heeft een duidelijk doel voor ogen: globale transformatie van de gebouwde omgeving. Dat wordt per land uiteengezet door ‘lokale’ GBC’s, zoals DGBC in Nederland, GBGC in Ghana of CGBC in Colombia. Bestuursvoorzitter van WGBC Lisa Bate zijn al die lokale initiatieven onmisbaar. Zij noemt organisaties als DGBC ‘katalysatoren van de wereldwijde transformatie van de totale gebouwde omgeving’.

40% van de wereldkaart

Die wereldwijde transformatie is terug te zien in de cijfers. Inmiddels hebben de councils samen 2,65 miljard vierkante meter gecertificeerd. Met de aansluiting van IJsland en China heeft de World GBC inmiddels 68 aangesloten lokale councils en is de verwachting dat het aantal 'groene' vierkante meters snel groeit. De wereldkaart is daarmee voor 40% bedekt door lokale councils.  Samen hebben zij bijna 37 duizend participanten.

In het jaarverslag op worldgbc.org lees je wat de WGBC het afgelopen jaar allemaal heeft bereikt.

Gerelateerd

Dutch Green Building Week 2019 in teken van #hetkanwel

Dutch Green Building Week 2019 in teken van #hetkanwel

Hoofdkantoor Dura Vermeer hard op weg naar Paris Proof

Hoofdkantoor Dura Vermeer hard op weg naar Paris Proof

INSIDE/INSIDE brengt duurzaamheid onder de aandacht op designbeurs

INSIDE/INSIDE brengt duurzaamheid onder de aandacht op designbeurs