Innovatie en prijsverlaging bij Copperant

Copperant biedt al jarenlang een compleet pakket van biobased verven voor ieder schilderproject. Toch is de groenste verf continu op zoek naar nieuwe innovaties en mogelijkheden om duurzame verf voor een breder publiek toegankelijk te maken.

Blijvende prijsverlaging

De Copperant-muurverven (Pura Muurverf Extra Mat, Pura Monopac en de Altra Muurverf) zijn sinds kort blijvend fors in prijs verlaagd. Door volumegroei kan Baril Coatings, producent van Copperant,  biobased grondstoffen in bulk inkopen en dus betere prijsafspraken maken met grondstofleveranciers. Een voordeel dat Copperant graag deelt met zijn klanten om zo duurzaam schilderwerk met een topkwaliteit muurverf voor eenieder mogelijk te maken. Kiezen tussen prijs, kwaliteit en duurzaamheid is geen issue meer.  

Productinnovaties

Vanaf begin november is de Copperant Pura lijn uitgebreid met een lakverf mat. Deze matte verf is natuurlijk ook watergedragen en biobased, maar is daarnaast ook krasvast en huidvetbestendig. De verf is verkrijgbaar in alle kleuren en in diverse maten verpakkingen.

Daarnaast zijn in de afgelopen maanden een aantal productverbeteringen doorgevoerd. Zo is de Pura Multiprimer nu ook verkrijgbaar in basis transparant en heeft de Quattro Lakverf hoogglans een verbeterde receptuur.

Op de SGA Vakdagen in Gorichem staat Copperant weer met een opvallende stand waar zij hun productinnovaties voor 2020 zullen presenteren.

Duurzaam vakmanschap

Copperant is het kwaliteitsmerk van Baril Coatings voor vakschilders die kleur willen bekennen en bewust kiezen voor duurzaam vakmanschap. Baril Coatings gaat voor oplossingen die passen bij de klant en die respect hebben voor de leefomgeving. Copperant presenteert met de Pura, Quattro, Ycoleum, Minérale en Altra een compleet pakket op basis van natuurlijke grondstoffen voor binnen- en buiten dat breed toepasbaar is op vele soorten ondergronden. Al meer dan een eeuw geeft de verf kleur en glans aan monumenten, boerderijen en huizen. Het merk voor de vakschilder werd vroeger gemaakt door Verffabriek Het Y in Amsterdam. De recepten van de verf zijn goed bewaard gebleven en blijken in deze tijd zeer waardevol voor het door ontwikkelen van de duurzame verf. Sinds 2007 wordt de verf door Baril Coatings in Etten-Leur geproduceerd. De verf wordt volledig geproduceerd op zonne-energie.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken