ING ondertekent Klimaatverdrag

ING heeft vandaag samen met andere Nederlandse financiële instellingen het Klimaatverdrag ondertekend. Het verdrag is invulling door de Nederlandse overheid van het Klimaatakkoord van Parijs om de opwarming van de aarde de komende jaren ruim beneden de twee graden Celsius te houden.

De Nederlandse financiële instellingen (banken, pensioenfondsen, verzekeraars en vermogensbeheerders) die vandaag het Klimaatakkoord hebben ondertekend, ondersteunen de doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 49% te verminderen ten opzichte van 1990. 

De ondertekenende partijen gaan vanaf 2020 rapporteren over de klimaatimpact van hun financieringen en beleggingen en moeten uiterlijk in 2022 actieplannen hebben opgesteld om deze te beperken. De afspraken worden elke vijf jaar opnieuw geijkt. 

Het Klimaatakkoord sluit aan bij de klimaatambitie van ING zoals verwoord in de Terra aanpak. In 2018 kondigde ING aan dat het zijn kredietportefeuille van €600 miljard in lijn gaat brengen met de klimaatdoelstellingen van Parijs om de opwarming van de aarde ruim beneden twee graden Celsius te houden. 

Lees het hele bericht op de website van ING.

DGBC-partners

ING Real Estate Finance

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2