INFOGRAPHIC duurzaam vastgoed instrumenten

Welke instrumenten en keurmerken zijn er om vastgoed te verduurzamen? Zie jij door de bomen het bos niet meer? Sannie Verweij maakte een handige infographic die verschillende instrumenten over duurzaam bouwen voor je naast elkaar zet. Inclusief handige beslisboom die je helpt te kiezen tussen de keurmerken.

Keurmerken en andere instrumenten
Waarom wil je je gebouw verduurzamen? En welke instrumenten zijn beschikbaar om je daarbij te helpen? Wil je je mate van duurzaamheid ook tonen door middel van een certificaat of keurmerk, of wil je gewoon een scenario analyse maken. Ben je alleen bezig met het verduurzamen van het gebouw, of is het onderdeel van een verduurzaming slag van je hele organisatie? En zijn er nog financiele voordelen te behalen? Het kan allemaal en er zijn verschilllende hulpmiddelen beschikbaar. BREEAM, GPR of toch de MVO Wijzer? Hoe kies je het juiste instrument? Deze infographic helpt je op weg. 


Vastgoedmanager of milieucoordinator?
Het leuke aan het maken van deze infographic, vond Sannie dat heel duidelijk te zien is dat er vanuit verschillende stromingen gedacht wordt. Als bouwkundig ingenieur was Sannie zelf ook vaak geneigd om heel erg vanuit het gebouw te denken. Maar het wordt steeds duidelijker dat het gebouw slechts een onderdeel is van de totale duurzaamheidsstrategie van een organisatie. Elke organisatie die met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) bezig is, komt naast het verduurzamen van zijn producten en diensten, op een zeker moment ook bij het verduurzamen van zijn huisvesting. En dan zijn we weer bij het gebouw. Vandaar dat in de infographic ook een flink aantal MVO instrumenten zijn opgenomen.


Kiezen tussen de keurmerken
Wil je meer weten over de infographic, of over de verschillende instrumenten die genoemd worden in de infographic? Sannie Verweij komt graag een keer adviseren over welk keurmerk voor uw organisatie het beste werkt. Neem contact met haar op.


Voor meer informatie en downloads kunt terecht op de website van Sannie Verweij.

Gerelateerd

Na twee stappen terug, nu weer een vooruit

Na twee stappen terug, nu weer een vooruit

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

The Flow Amsterdam slimste gebouw van 2020

The Flow Amsterdam slimste gebouw van 2020