HW Wonen krijgt eerste 4 sterren BREEAM-NL In-Use gebouwcertificaat in Nederland

Woningcorporatie HW Wonen heeft in haar kantoor aan de Lamborghinilaan 4 in Oud-Beijerland een gezamenlijke thuisbasis gecreëerd met een nieuwe werkomgeving èn een nieuwe manier van werken voor alle medewerkers: het ‘HW Wonen Werken’. Als partner in dit traject koos HW Wonen voor huisvestingsadviseur AOS Studley.

Het aspect integrale duurzaamheid was een absolute prioriteit gedurende het gehele project, dat in totaal zo’n 18 maanden in beslag heeft genomen. AOS Studley heeft dan ook vanaf het begin in alle werkzaamheden rekening gehouden met de BREEAM-NL-eisen en begeleidde als expert tevens het certificeringstraject. Op basis van de bevindingen van de assessor, mevrouw Sannie Verweij, ontving HW Wonen van de Dutch Green Building Council voor haar duurzaamheidsinspanningen in het verbouwde kantoor een 4 sterren beoordeling op het onderdeel ‘Asset’. Dat is voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis! Bovendien is HW Wonen de eerste woningcorporatie met een BREEAM-NL In-Use certificering. DGBC directeur Stefan van Uffelen overhandigde het certificaat vandaag aan de directeur bestuurder van HW Wonen, de heer Ben C. Pluimer.

Aan de hand van de AOS Studley Duurzaamheidsscan is bepaald wat voor HW Wonen de beste weg was om te komen tot een BREEAM-NL certificering. Vanuit de duurzaamheidsscan zijn verschillende bouwkundige zaken die de duurzaamheid verhogen meegenomen in het verbouwtraject. Zo werden bijvoorbeeld op het dak van het gehele gebouw zonnepanelen geplaatst die een kwart van het energieverbruik leveren. Ook is veel aandacht besteed aan aspecten als akoestiek, klimaat en land-ecologische aanpassingen van het buitengebied.

Gerelateerd

Maak kennis met onze nieuwe partner Goldbeck Nederland B.V.

Maak kennis met onze nieuwe partner Goldbeck Nederland B.V.

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen