>

Heijmans levert meest duurzame kantoren van 's-Hertogenbosch op

La Façade bij het station van ‘s-Hertogenbosch ontving op 22 maart bij de feestelijke opening een BREEAM-NL oplevercertificaat voor de gerealiseerde duurzaamheid. Deze twee door Heijmans ontwikkelde en gebouwde kantoren zijn de meest duurzame kantoorpanden van de Brabantse provinciehoofdstad. Heijmans ontving een drie sterren beoordeling van de Dutch Green Building Council. Met dit certificaat behoort La Façade tot een selecte groep van tot nu toe slechts 15 gebouwen in Nederland met dit prestigieuze certificaat. Stichting CINOP heeft een van de twee panden betrokken. Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen is eigenaar.

Bij de ontwikkeling van de kantoorpanden La Façade heeft Heijmans naar optimale duurzaamheid gestreefd. Dat heeft geleid tot twee toekomstbestendige, comfortabele en energiezuinige gebouwen. Heijmans wilde deze duurzaamheid ook onafhankelijk bewezen hebben en heeft La Façade laten certificeren met het BREEAM-NL keurmerk voor duurzaamheid van gebouwen.

De duurzaamheid van La Façade uit zich op verschillende manieren. Deze duurzaamheid komt tot uiting in de locatie – aan het Stationsplein – de intelligentie van gebouwen, het gebruik ervan en het respect voor de omgeving. De plattegronden zijn zo efficiënt mogelijk gemaakt waardoor de ruimte binnen optimaal kan worden gebruikt. Voor een goed gebruik van de panden worden de installaties seizoensafhankelijk ingesteld voor maximaal comfort bij minimaal energieverbruik. Het lichtverbruik schakelt automatisch mee met de sterkte van het daglicht voor een ideaal afgestemde lichtomgeving. De gebouwen hebben energielabel A+ en er is met duurzame materialen gewerkt, zoals hout met het FSC-keurmerk.

Bij de entree van La Façade is een kleine digitale tentoonstelling ingericht waar op een interactieve manier de duurzame aspecten van La Façade kunnen worden ontdekt. Tijdens de feestelijke opening wordt een kunstwerk van Toon Laurense onthuld.

bron: heijmans.nl

Gerelateerd

Contractvormen installatiebranche zijn veelal circulair, de invulling alleen nog niet

Contractvormen installatiebranche zijn veelal circulair, de invulling alleen nog niet

Eerste partijen nemen WEii-certificaten in ontvangst

Eerste partijen nemen WEii-certificaten in ontvangst

114 ondertekenaars voor het Paris Proof Commitment

114 ondertekenaars voor het Paris Proof Commitment