Heembouw ontwikkelt distributiecentrum op bedrijventerrein Oudeland

Op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs ontwikkelt Heembouw, in samenwerking met investeerder Aviva, DC Oudeland. Dit hoogwaardige en moderne distributiecentrum heeft een oppervlakte van circa 20.300 m2, bestaande uit een magazijn van circa 17.494 m2, 750 m2 kantoorruimte en een mezzanine van 2.025 m2.

Het distributiecentrum biedt straks ruimte aan verschillende huurders, de verwachting is dat deze in het tweede kwartaal van 2021 de nieuwe locatie kunnen betrekken. De verhuur zal worden verzorgd door de makelaars van Cushman Wakefield en Industrial Real Estate Partners.

Heembouw heeft Aviva vanaf de start ondersteund bij het vinden van een passende en aantrekkelijke locatie. DC Oudeland heeft een gunstige ligging, zo liggen de Rotterdamse luchthaven en haven in de nabije omgeving. Adrien Beuriot, Head of Asset Management, Continental Europe, bij Aviva Investors, vult aan: “De locatie zal aantrekkelijker worden door uitbreiding van de A16 in 2025, waardoor de bereikbaarheid nog beter wordt en de waarde wordt verhoogd”.

Het distributiecentrum is ontworpen door Heembouw Architecten, en voldoet aan alle specificaties die men van een warehouse mag verwachten. Duurzaamheid is hierin meegenomen, het DC zal na oplevering over een BREEAM Very Good certificering beschikken.

Rolf Verdel, Investor Relations Manager bij Heembouw, voegt toe: “Als ontwerpende bouwer met eigen architecten kan Heembouw een investeerder als Aviva Investors van begin tot eind van dienst zijn. Dankzij onze kennis van beschikbare locaties en het hoogwaardige ontwerp van Heembouw Architecten realiseert Heembouw, in nauwe samenwerking met het team van Aviva Investors, een prachtig en courant project."

DGBC-partners

Heembouw

Gerelateerd

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’