Grontmij wint BREEAM Assessor Company of the Year Award 2014

Advies- en ingenieursbureau Grontmij is bekroond met de prestigieuze BREEAM Assessor Company of the Year Award 2014. De prijs werd gisteravond uitgereikt tijdens de Ecobuild Conference in het ExCel Centre, Londen.

BREEAM is de oudste en meest gebruikte methode voor het beoordelen en certificeren van de duurzaamheid van gebouwen. De BREEAM Assessor Company of the Year Award is uitgereikt aan Grontmij als erkenning voor de beste BREEAM-score voor uiteenlopende projecten in de bouw gedurende de afgelopen twaalf maanden.

Projecten

  • In het Verenigd Koninkrijk behaalde Grontmij de eerste ‘Outstanding' score ooit voor 'BREEAM for Offices' voor een commercieel gebouw in One Pancras Square, King's Cross Central in Londen. Voor een gebouw op Stable Street 4 behaalde Grontmij de eerste ‘Fit-Out / Refurbishment BREEAM’.
  • In China ontwierp Grontmij voor het Wuhan New Energy Institute het meest duurzame kantoorgebouw ter wereld (inclusief laboratoria). Het gebouwencomplex wordt deze zomer opgeleverd.
  • In Nederland ontwierp Grontmij nieuwe duurzame kantoren en laboratoria voor de Watercampus Leeuwarden. Daarnaast was Grontmij als BREEAM Assessor betrokken bij werkzaamheden voor het nieuwe hoofdkantoor van Akzo Nobel in Amsterdam.
  • In Polen was Grontmij het eerste bedrijf dat een BREEAM assessment uitvoerde. Sindsdien zijn in Polen een groot aantal nieuwe en bestaande gebouwen getoetst.
  • In België renoveerde Grontmij haar eigen kantoorgebouw in Mechelen. Dit gebouw kreeg een beoordeling ‘BREEAM Excellent’.


Gavin Dunn, directeur BREEAM: 'We feliciteren Grontmij met het winnen van onze BREEAM Assessor Company of the Year Award. Assessors spelen een belangrijke rol voor klanten bij het bereiken van hoge BREEAM-scores. Grontmij is hierbij consequent koploper.'

Groeiende behoefte

Grontmij ziet de groeiende behoefte aan duurzame gebouwen en duurzame steden wereldwijd. Barry van Sloten, strateeg op het gebied van duurzame gebouwen voor Grontmij: “We proberen voortdurend de grenzen van onze klanten te verleggen door duurzaam denken en ontwerpen in onze projecten te integreren. We passen de nieuwste technologieën toe om het energieverbruik in nieuwe en bestaande gebouwen te verminderen. Daarbij streven we naar gebouwen met een hoog binnencomfort en lage exploitatiekosten over de hele levenscyclus.”

Volgens Barry onderstrepen we hiermee ook het belang van de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en het milieu. “Een groeiend deel van onze dienstverlening is op het gebied van BREEAM-certificering voor gebouwen. We zijn daarom erg blij met deze prijs. Het is een erkenning voor onze visie op duurzaamheid bij het ontwerpen van betere gebouwen.”

Bron: Grondmij

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen