Groene Kamer op 4 maart over bouwbesluit en bouwkwaliteit

DGBC organiseert op 4 maart van 17.00 uur tot 19.00 uur weer een Groene Kamer in Perscentrum Nieuwspoort. Onderwerp van gesprek is de aanpassing van het Bouwbesluit en borging van bouwkwaliteit. Dit is met name actueel vanwege de toenemende leegstand van vastgoed en doelstellingen op het gebied van energiebesparing in de gebouwde omgeving.

Dit jaar zal in de Tweede Kamer de aanpassing van het Bouwbesluit aan de orde komen, en het is dan de vraag hoe de bouwkwaliteit wordt gedefinieerd. Vervolgens is ook de vraag hoe de kwaliteit straks door private partijen wordt geborgd. DGBC heeft daarvoor met belangstelling de brief van 27 november 2013 van Minister Blok gelezen.

Tijdens de bijeenkomst zullen ervaringen worden gedeeld op welke wijze de marktpartijen hierbij een rol kunnen gaan spelen. Ook zal worden verkend hoe ‘duurzaamheid’ in deze kwaliteitsborging een meer prominente plek kan krijgen. U leest hier meer.

Doel

Het doel van de Groene Kamer is om participanten in contact te brengen met Tweede Kamerleden en samen met hen na te denken over verduurzaming in de sector. Op een positieve, constructieve manier. Voordeel voor participanten zijn de directe contacten. Het voordeel voor de Kamerleden is de input rechtstreeks uit de sector, zonder dat ze zich hoeven te ‘verantwoorden’ of worden aangevallen op voormalig beleid. Geen discussies of debat dus, maar met elkaar de sector verbeteren.

Exclusief

De uitnodigingen voor deze bijeenkomst zijn selectief verzonden. De deelnemers die wij verwachten zijn o.a.: voorzitter/lid Raad van Bestuur en directie, CEO, directeur en managing director. Bekijk ook de uitnodiging.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'