Gratis online cursus over energiebewust ondernemen

Bewust omgaan met uw energieverbruik? Op 15 september aanstaande start de gratis online cursus energiebewust ondernemen. De interactieve onderwijsmethode biedt praktische informatie over energiebesparing en duurzame opwekking. Met behulp van een stappenplan kunt u simpel en gestructureerd de tips toepassen in uw eigen organisatie. De cursus is een initiatief van Klimaatplein.com. De Dutch Green Building Council verzorgt een gedeelte van de online cursus.

Het Klimaatplein heeft, met bijdragen van onder andere MVO Nederland, MKB Nederland en de TU Delft, deze cursus samengesteld. U wordt bewust van het energieverbruik van uw organisatie en krijgt inzicht in mogelijkheden voor energiebesparing en duurzame opwekking. Ook weet u na deze cursus wat CO2-compensatie inhoudt en hoe u effectief kunt communiceren over uw duurzaam ondernemerschap.

Waarom zou u meedoen?

U krijgt een stappenplan en tips aangereikt om op uw energieverbruik te besparen. Ook krijgt u inzicht in de mogelijkheden voor het opwekken van duurzame energie. Als u het geleerde in praktijk brengt zult u besparen op uw energierekening en dat leidt tot een hoger en duurzamer bedrijfsresultaat.

MOOC als cursusvorm

De cursus heeft de vorm van een MOOC (een Massive Open Online Course). Het is de eerste MOOC in Nederland die specifiek ingaat op duurzamer ondernemen. De opzet van de cursus is zelfstudie met filmpjes en individuele opdrachten. Middels een discussieforum kunt u ervaringen uitwisselen met andere cursisten en elkaar indien nodig verder helpen.

U kunt zich hier inschrijven voor deze gratis cursus energiebewust ondernemen. Kijk ook op de website van Klimaatplein.com.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2