Gezondheid thema voor de World Green Building Council

Het WorldGBC rapport 'De Business Case voor Green Buildings’ toonde al aan dat duurzaam bouwen een positief effect heeft op welzijn en productiviteit. Dit jaar is de World Green Building Council een project gestart om de busines­s­case van gezondheid in relatie tot duurzaamheid nog duidelijker te maken. Alleen op die manier kan de markt overtuigd worden dat duurzaamheid loont.

Drie pijlers

Het project omvat drie pijlers. Ten eerste het creëren van een gemeenschappelijke taal om de gezondheid in gebouwen te meten. Dit gebeurt op basis van bestaande informatie en onderzoeken. Ten tweede het delen van best practices tussen verschillende landen en professionals. En ten derde zet de World Green Building Council zich in om een mondiaal knooppunt van kennis over dit onderwerp te vormen. Hiervoor worden verschillende activiteiten ondernomen, bijvoorbeeld case studies, pilotprojecten en evenementen die laten zien dat investeren in gezondheid loont.

Kijk voor meer informatie op de website van de World Green Building Council.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken