Gehele vastgoedportefeuille NEXT Real Estate met BREEAM-NL In-Use gecertificeerd

NEXT Real Estate heeft haar portefeuille met 13 assets in één keer met BREEAM-NL In-Use gecertificeerd middels de portefeuille-aanpak. Hiermee zijn voor het eerst drie typen vastgoed tegelijkertijd gecertificeerd met een portefeuille-aanpak. Retail, vastgoed én logies zijn meegenomen in de certificering.

Ruim 54.000 m2 aan oppervlak is opgenomen en gecertificeerd. Een unieke verzameling van gebouwen is gecertificeerd:

  • 8 kantoren;
  • 4 winkelcentra;
  • 1 hotel.

De 13 panden zijn met gemiddeld ‘Good’ gecertificeerd, waarvan twee Very Good. NEXT Real Estate gaat de komende jaren door om de panden nog verder te verbeteren en te verduurzamen. Op basis van deze certificering is inzichtelijk welke acties genomen moeten worden om hiermee aan de slag te gaan. De portefeuille-aanpak voor een gemixt portfolio is uniek en heeft gezorgd voor een efficiency-slag. Het is mogelijk geworden om de aanpak te standaardiseren en hierdoor sneller en gerichter aan de slag te gaan.

Verduurzamen op de juiste manier

Maurice Verkerk: “NEXT Real Estate heeft als doelstelling BREEAM-NL In-Use te gebruiken om vanuit een juiste gecertificeerde basis verder te verduurzamen. Samen met CFP maakt Next Real Estate nu een meerjarenplan om ieder jaar haar vastgoed te verbeteren. Hierdoor kunnen afhankelijk van het gebruik en de status van het vastgoed de juiste investeringsbeslissingen worden genomen. Zo kunnen we op juiste manier verduurzamen met een positief resultaat voor zowel gebruiker, omgeving en eigenaar.”

Samenwerking met VORM en CFP

De verduurzamingswerkzaamheden zullen in overleg met VORM Vastgoedonderhoud b.v. worden uitgewerkt en gerealiseerd. CFP Green Buildings zal NEXT Real Estate ondersteunen bij de verbeteringen van de gebouwen en zorgen dat bij hercertificering alle gebouwen een hoger resultaat zullen halen.

DGBC-partners

CFP Green Buildings | VORM

Gerelateerd

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024

Modulaire update BREEAM-NL beoordelingsrichtlijnen

Eerste modulaire update BREEAM-NL in consultatie

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’

VastgoedNeutraal adviseert beleggers over verduurzaming. ‘Wij willen voor verhuurders én huurders een win-winsituatie creëren’