Geef je feedback op Circular Buildings - meetmethodiek losmaakbaarheid

Om het onderwerp losmaakbaarheid concreet en hanteerbaar te maken is er in 2019 een methodiek gelanceerd waarmee de losmaakbaarheid van een ontwerp kan worden berekend. Deze losmaakbaarheidsindex is door DGBC, Alba Concepts en W/E Adviseurs beschreven in het rapport Circular Buildings - een meetmethodiek voor losmaakbaarheid en sindsdien in verschillende methodieken ingebed en in projecten toegepast.

Vanuit de praktijk zijn er diverse geluiden, waaruit blijkt dat een update van de losmaakbaarheidsindex nuttig en nodig is. Deze update wordt de komende maanden in opdracht van RVO geschreven. Graag nemen we de feedback mee die vanuit de praktijk is gemaakt. Dat kan vanuit de theorie of de methode, maar liever nog vanuit ervaringen in praktijktoepassingen.

Waardevolle feedback vanuit de praktijk

De methode achter de losmaakbaarheidsindex wordt de komende maanden dus geactualiseerd. Bij die herziening willen we de reacties van ervaringsdeskundigen meenemen. Heb je de eerste versie al gelezen of gebruikt en zie je mogelijkheden voor verbeterpunten? Dan horen we dat graag.

Belangrijk onderdeel binnen circulair bouwen

In het kader van de Transitieagenda Circulaire Bouweconomie zijn er nieuwe principes geïntroduceerd in de bouwsector, waar marktpartijen nog beperkt ervaring mee hebben opgedaan. Een van deze principes is losmaakbaar of demontabel bouwen, wat een belangrijke plek heeft gekregen binnen het principe circulair bouwen. Om volgens de planning van de transitieagenda in 2023 een basiskamp ingericht te hebben, is het belangrijk dat de markt ervaring opdoet met deze manier van bouwen.

Graag ontvangen we jouw feedback. Mail jouw reactie naar r.zonnevijlle@dgbc.nl. Bekijk het rapport hier.

Gerelateerd

De Reehorst: nieuwe gezonde werkomgeving voor Triodos-medewerkers

De Reehorst: nieuwe gezonde werkomgeving voor Triodos-medewerkers

Enorme renovatieopgave vraagt opdrachtgever met lef

Enorme renovatieopgave vraagt opdrachtgever met lef

Predictive twins oplossing voor uitdagingen in de bouw

Predictive twins oplossing voor uitdagingen in de bouw