‘Gebouwen moeten energiezuiniger, slimmer en...’

"De gebruiker moet zich er ook nog comfortabel in kunnen verplaatsen", aldus Claes Brantjes, Directeur Operations, Quality & Environment van Kone. ln het magazine Toekomstbouwers legt hij uit hoe KONE hieraan bijdraagt.

Op wat voor manier kunnen jullie gebouwen slimmer maken?

We voorzien gebouwen onder andere van de meest geavanceerde liften, roltrappen en automatische deursystemen en zorgen voor een optimale People Flow in gebouwen. Installaties die bij ons in onderhoud zijn kunnen we verbinden met de cloud. Hiermee verzamelen we enorme hoeveelheden data, die continu geanalyseerd wordt door het IBM Watson IoT platform. Wanneer er afwijkingen in patronen worden ontdekt, komen wij - indien nodig - direct in actie. Zo wordt ongeplande stilstand van een installatie voorkomen. We doen dit al bij heel veel liften en sinds kort testen we ook roltrappen die aangesloten zijn op de cloud. Onze 24/7 Connected Services dragen bij aan een betere veiligheid, meer transparantie voor de klant en het is bovendien een intelligent systeem dat de eigenaar en gebruiker ondersteunt in het dagelijks gebruik van de installatie.

Op welke manier dragen jullie bij aan de energietransitie?

Enerzijds door de technische innovatieve producten die we leveren, anderzijds door advies dat leidt tot energiezuinige oplossingen. Een goed voorbeeld is een energiecalculatie tool die laat zien wat de bestaande situatie is en wat de potentieel meest ideale situatie kan worden, door een nieuw product te installeren. Dit kan tot 55% energiebesparing opleveren. Zo kan bijvoorbeeld het vervangen van een lift een enorme bijdrage leveren aan een energiezuiniger gebouw.

En hoe zit het met jullie eigen duurzaamheidsambities?

Onze CO2-footprint is met name afkomstig van het wagenpark. Daarom stimuleren we elektrisch rijden, het reizen met het openbaar vervoer en bieden we elektrische fietsen aan. Daarnaast zijn al onze panden onlangs gemoderniseerd en onder andere voorzien van energiezuinige installaties en LED-verlichting. We proberen ons personeel met ludieke acties een steentje te laten bijdragen. Op die manier is duurzaamheid echt gaan leven binnen de organisatie.

KONE is sponsor van de Dutch Green Building Week. Klik hier voor meer informatie over de DGBW.

 

Partners

KONE B.V.

Gerelateerd

Blog: Circulair aanbesteden - deel 3

Blog: Circulair aanbesteden - deel 3

Fosbit en Chess lanceren totaaloplossing voor parkeergarages

Fosbit en Chess lanceren totaaloplossing voor parkeergarages

INNAX: ‘smeed het ijzer als het heet is’

INNAX: ‘smeed het ijzer als het heet is’