Fiscale voordelen ook voor BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling

Voorheen was het alleen met een BREEAM-NL Nieuwbouw certificaat mogelijk om gebruik te maken van de aantrekkelijke MIA/Vamil-regeling. Maar in de milieulijst 2014 is nu ook expliciet BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling opgenomen. Hierdoor kan men met projecten met een BREEAM-NL Gebiedsontwikkeling certificaat ook profiteren van fiscale voordelen.

Om in aanmerking te komen voor deze fiscale voordelen is vooral van belang dat er ‘biodiversiteitsversterkende’ maatregelen worden doorgevoerd in de gebiedsontwikkeling. Daarbij valt te denken aan landschapselementen die bijdragen aan de biodiversiteit van het gebied, bijvoorbeeld veedrinkpoelen, houtwallen of hagen. Een bedrag van € 1.000.000 van het totale investeringsbedrag komt in aanmerking voor de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de MIA/Vamil regeling op www.rvo.nl. Op www.spade.nl, www.landschapsbeheer.nl en www.nederlandcultuurlandschap.nl staat meer informatie over gebiedseigen elementen.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2

Scope 3-emissies van vastgoed, bouw en ontwerpprojecten soms wel meer dan 100 keer groter dan scope 1 en 2