Eerste sprekers DGBC Congres Meters maken voor klimaat bekend

Op donderdag 28 september 2017 vindt vanaf 11:30 het DGBC Congres Meters maken voor klimaat plaats in Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO in Amsterdam. Het belooft een interessante en unieke bijeenkomst te worden voor ruim 350 professionals uit – en gelieerd aan – de gebouwde omgeving. Jan Peter Balkenende, Ed Nijpels, Jan Terlouw, Doekle Terpstra en diverse andere toonaangevende sprekers zijn opgenomen in het programma. Het congres zal onder leiding staan van Rutger Mollee. Dit congres wordt door DGBC georganiseerd in het kader van de Dutch Green Building Week (DGBW) en sluit inhoudelijk aan op de ontwikkeling van het Deltaplan Duurzame Renovatie.

Programma

Vanaf 11:30 uur bent u welkom om onder het genot van en duurzame lunch te netwerken met andere deelnemers. Om 12:0 uur trapt Rutger Mollee het congres af met een aantal korte interviews met onder andere de ABN Amro en Circl. Aansluitend vertelt Ed Nijpels, Voorzitter van de borgingscommissie van het klimaatakkoord bij SER, meer over de urgentie van het maken van meters voor het klimaat. Politicus en schrijver Jan Terlouw neemt ons mee in zij verhaal waarom hij vindt dat de gebouwde omgeving in bewerking moet komen en over de maatschappelijke waarde die wij gezamenlijk kunnen bereiken. 

Tijdens een dialoogsessie over het thema ‘Meters maken voor klimaat’ gaan de voorzitters van verschillende brancheorganisaties met elkaar in gesprek. Onder andere Doekle Terpstra (voorzitter van Uneto VNI), Nathalie de Vries (Voorzitter van BNA) en Frank van Blokland (Directeur IVBN) leveren hun bijdrage in dit gesprek onder leiding van de dagvoorzitter. Na deze inspirerende gesprekken is het tijd voor inhoudelijke verdiepingen tijdens de parallelle sessies. Verschillende organisaties nemen u in een uur mee in hoe zij, en u, meters voor het klimaat maken. De parallelle sessies worden onder andere gehost door ABN AMRO, Alklima, NUON en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Als afsluiting zal Jan Peter Balkenende ingaan op het belang van samenwerking en de verbinding tussen overheid en bedrijfsleven. Op de eventpagina kunt u het volledige programma bekijken.

Deelnemen

Dit congres wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor ABN AMRO en de DGBW Partners. DGBC Participanten en relaties van de DGBW Partners ontvangen een relatiecode om kosteloos deel te nemen. Deelname heeft een waarde van 275 euro.

Wilt u ook deelnemen, maar heeft u nog geen relatiecode? Neem dan contact met ons op via events@dgbc.nl

Dutch Green Building Week 

Van 25 tot en met 29 september 2017 organiseert de Dutch Green Building Council de zevende editie van de Dutch Green Building Week. Het thema van deze editie is ‘Meters maken voor klimaat’. 

Wilt u meer weten over de voorgaande edities? Bekijk de terugblik van de DGBW.

 

Gerelateerd

DGBW: gezond bewegen in (hoge) gebouwen

DGBW: gezond bewegen in (hoge) gebouwen

DGBW: Twee koplopers in gesprek over circulariteit

DGBW: Twee koplopers in gesprek over circulariteit

DGBW: Twee voorbeelden die bewijzen dat een split incentive ook een shared incentive kan worden

DGBW: Twee voorbeelden die bewijzen dat een split incentive ook een shared incentive kan worden