Eerste Gemeentelijk Vastgoed Dag 2013 succesvol!

Op maandag 28 oktober organiseerde het Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid de eerste Gemeentelijk Vastgoed Dag 2013. Ondanks het stormachtige weer waren die dag 170 deelnemers naar Nyenrode Business Universiteit afgereisd om de dag bij te wonen.

Het hoofdthema was “Haal meer uit vastgoed”, waarbij duurzaamheid de rode draad vormde. De Vastgoed Sector in het algemeen, maar zeker het Publiek Vastgoed, staat aan de vooravond van een belangrijke, en zeker ook noodzakelijke transitie. Vooraanstaande sprekers gaven via een plenair hoofdprogramma, interactieve workshops en ronde tafel gesprekken de deelnemers meer inzicht in de mogelijkheden op het gebied van gemeentelijk vastgoed. Bijvoorbeeld hoe de stap kan worden gemaakt van portefeuillestrategie naar een concreet stappenplan voor aan- en verkoop. Daarnaast passeerden praktijkvoorbeelden van bewezen succesformules de revue, de strategische aanpak om gemeentelijk vastgoed te verduurzamen en de mogelijkheden om investeringen in verduurzamingsmaatregelen te realiseren via aantrekkelijke financieringsconcepten.

“We kijken terug op een hele succesvolle dag met ruimte voor interessante discussies.” aldus Wim Fieggen en Roel Meulenbeld van het Instituut voor Vastgoed & Duurzaamheid. “Gemeenten staan aan het begin van een veranderproces. Ze staan meer en meer open voor verandering en realiseren zich dat ze meer moeten gaan denken als “belegger” van maatschappelijk – en publiek vastgoed. Deze dag biedt nieuwe handvatten.“

Voor volgend jaar staat opnieuw een Gemeentelijk Vastgoeddag op de agenda op 28 oktober 2014.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken