EDGE Olympic eerste gebouw in Nederland met WELL Platinum certificering voor gezondheid en welzijn

EDGE Olympic, het toonaangevende kantoorgebouw aan de Amsterdamse Zuidas dat onder meer het hoofdkantoor van EDGE Technologies huisvest, heeft het WELL™Core & ShellPlatinum Certification behaald. EDGE Olympic is het eerste gebouw in Nederland dat deze prestigieuze certificering in de wacht heeft gesleept. Met het keurmerk bewijst het gebouw dat het een positieve impact heeft op de gezondheid en het welzijn van de mensen die er werken.

EDGE Olympic, het kantoor aan de Frederik Roeskestaat in Amsterdam-Zuid, staat bekend als toonbeeld van een nieuwe generatie energie-efficiënte en slimme gebouwen. Toen het gebouw vorig jaar werd geopend, beschikte het over energielabel A en behaalde het 79,11% in de beoordelingsmethodiek van BREEAM-NL. EDGE Olympic heeft bovendien een van de hoogste circulariteit scores op het platform van Madaster. Nu komt er een baanbrekend keurmerk bij: de WELL™ Core & Shell Certification. EDGE Olympic is het eerste gebouw in Nederland - en één van zes gebouwen wereldwijd - met de platinum certificering van deze standaard voor gezonde gebouwen. 

Gezonde gebouwen 

International WELL Building Institute™ (IWBI™) kent de prestigieuze WELL Building Standard™ (WELL) toe aan projecten die een positieve impact hebben op de gezondheid en het welzijn van de mensen die ervan gebruik maken. Het keurmerk is gericht op zeven categorieën: lucht, water, licht, voeding, vitaliteit, comfort en geest. De certificering van Core & Shell - de bouwkundige kern en gevel - gaat over cruciale onderdelen van de structuur en systemen van een gebouw. In lijn met de ambitie van EDGE Technologies om gebouwen te ontwikkelen die beter zijn voor mens en milieu, is EDGE Olympic voorzien van slimme technologie om de gezondheid, creativiteit en productiviteit van elke gebruiker te optimaliseren. Denk hierbij aan het nauwkeurig meten van de luchtkwaliteit, ‘biophilic’ design of natuurlijke omgevingsgeluiden in het gebouw.

Duurzaamheid en gezondheid

In EDGE Olympic bevinden zich twee verdiepingen met open co-working spaces. Epicenter, aanbieder van flexibele kantoorruimtes, beheert het gebouw. Huurders zijn onder meer DFFRNT Media, EVBox, Ebbinge en Microsoft. Het hoofdkantoor van EDGE Technologies, dat het concept ontwikkelde, is gevestigd op de vierde verdieping. "Gezonde werkplekken maken de gebruikers van onze gebouwen creatiever en productiever", aldus Coen van Oostrom, oprichter en CEO van EDGE Technologies. "WELL™Certification bewijst dat EDGE Olympic op dit vlak excelleert. We zijn ervan overtuigd dat we hiermee een nieuwe standaard hebben gevestigd om aandacht voor duurzaamheid en gezondheid in de gebouwde omgeving naar een hoger plan te tillen."

Rick Fedrizzi, CEO van IWBI™"We zijn verheugd en trots dat EDGE Technologies al in zo'n vroege fase van de levenscyclus van het gebouw WELL™Platinum Certification heeft behaald. IWBI™en EDGE Technologies maken zich allebei sterk om de gezondheid en het welzijn van mensen te verbeteren via gebouwen waarin mensen leven, werken, leren en spelen." 

De race gaat door

Op dit moment is het hoofdkantoor van EDGE Technologies in EDGE Olympic in de race om als eerste gebouw ter wereld WELL V2 Certified™ te worden voor het interieur. EDGE Olympic zou dan een van de weinigen gebouwen ter wereld zijn dat de keurmerken voor de bouwkundige kern en de gevel én het interieur heeft.  

DGBC-partners

EDGE Technologies

Gerelateerd

Maak kennis met onze nieuwe partner iqbi

Maak kennis met onze nieuwe partner iqbi

Hercuton lanceert duurzaamheidsconfigurator voor bedrijfspanden en kantoren

Hercuton lanceert duurzaamheidsconfigurator voor bedrijfspanden en kantoren

Maak kennis met onze nieuwe partner Innovattic

Maak kennis met onze nieuwe partner Innovattic