>

EDGE levert duurzaam en innovatief kantoor op voor Rijksvastgoedbedrijf

EDGE maakt de succesvolle oplevering bekend van het nieuwe kantoor voor het Rijksvastgoedbedrijf. Het voormalige bankgebouw in het centrum van Eindhoven is volledig getransformeerd tot een 'smart' en duurzaam kantoorgebouw, waarbij de originele kenmerken van het gebouw zijn behouden. Door het open karakter vormt het gebouw één geheel met de publieke ruimte en wordt de interactie tussen het pand en de directe omgeving gestimuleerd.

Het gebouw was dringend toe aan een uitgebreide herontwikkeling. De uitgangspunten daarbij waren: respect voor het onderscheidende karakter van het oorspronkelijke ontwerp en het behouden van elementen daarvan. EDGE is erin geslaagd om het voormalige bankcomplex te herontwikkelen naar een gezond, duurzaam en flexibel kantoorgebouw. De grote open verdiepingen en de hoge mate van transparantie van het gebouw dragen bij aan en stimuleren interactie, waarbij de gebruikers op de eerste plaats staan. De bijzondere kenmerken van het gebouw zijn behouden of vernieuwd, zoals de iconische klok op de torengevel waarop kantoorgebruikers en forenzen rondom het treinstation van Eindhoven de tijd kunnen zien.

Klaar voor de toekomst

Het originele gebouw is gestript tot op het betonskelet, waarvan meer dan 80% is hergebruikt in het nieuwe ontwerp. UNStudio ontwierp het innovatieve gebouw dat 32.000 m2 beslaat en dat is voorzien van de nieuwste generatie technische installaties. Het kantoor heeft een BREEAM-NL Excellent duurzaamheidslabel en wordt opgeleverd zonder aardgasaansluiting. De zonnepanelen, het klimaatsystemen, de ledverlichting, sensortechnologie en een energiezuinige warmte- en koudeopslag dragen bij aan de duurzame prestaties van het gebouw.

“Met dit project leveren we in Eindhoven wederom een hoogwaardig kantoorgebouw op dat energiezuinig is en naast comfort ook een gezonde werkomgeving biedt. Door in de herontwikkeling gebruik te maken van onze SMART sensoring is het gebouw klaar voor de toekomst.” – Thomas Ummels, CDO van EDGE.

Lees het hele bericht op edge.tech (Engels)

Gerelateerd

Contractvormen installatiebranche zijn veelal circulair, de invulling alleen nog niet

Contractvormen installatiebranche zijn veelal circulair, de invulling alleen nog niet

Eerste partijen nemen WEii-certificaten in ontvangst

Eerste partijen nemen WEii-certificaten in ontvangst

114 ondertekenaars voor het Paris Proof Commitment

114 ondertekenaars voor het Paris Proof Commitment