EcoBouw 2013: hoe creëer je een duurzame stad?

Een innovatief concept richt zich op het overwinnen van uitdagingen in het kader van onder andere energieopwekking en mobiliteit, met als doel: de creatie van een duurzame stad. Tijdens het evenement EcoBouw 2013, dat plaatsvindt van 17 september tot en met 19 september 2013 in de Jaarbeurs Utrecht, wordt een vertaling van het concept aan het publiek getoond.

Het KNX City-concept omvat methodes die gebouwen met een KNX-systeem intelligenter en duurzamer maken. Volgens KNX is het dankzij het concept mogelijk om het beheer van elektriciteitstarieven zodanig te managen, dat de afnemer meer energie uit hernieuwbare energiebronnen dan fossiel opgewekte energie gebruikt.

Intelligente gebouwautomatisering
KNX City bevat intelligente gebouwautomatisering zoals pieklastbewaking, waarmee het mogelijk is de energetische belasting en het aanbod van een gebouw te variëren met behoud van hetzelfde comfortniveau. Daarnaast toont het concept hoe men gebouwautomatiseringssystemen op basis van KNX kan koppelen met huishoudelijke apparaten, HVAC-apparatuur en eMobiliteit.

Ook zijn oplossingen in het kader van mobiliteit in het concept verwerkt, om ervoor te zorgen dat thuis, of in andere gebouwen, elektrische voertuigen uitsluitend met hernieuwbare energie worden gevoed. Overkoepelend doel van alle genoemde oplossingen is het scheppen van een duurzame stad.

EcoBouw 2013
Tijdens het kennisevenement EcoBouw 2013, dat van 17 september tot en met 19 september in de Jaarbeurs Utrecht wordt gehouden, toont KNX Nederland het concept. Bezoekers die de KNX-stand bezoeken krijgen met behulp van panelen te zien hoe het KNX-systeem een woning of gebouw toekomstbestendig kan maken.

Bron: duurzaamgebouwd.nl

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen