Duurzaamnieuws.nl: 'Duurzame energie voor dit jaar is al op'

De website duurzaamnieuws.nl heeft 6 februari 2019 tot Green Energy Day uitgeroepen. Niet om het te vieren, maar juist om aandacht te vragen voor het nog beperkte aandeel groene energie. 

De website schrijft: "Vanaf vandaag is de groene energie voor dit jaar op en schakelen we over op fossiele energie. We dekken in 2019 naar verwachting 10,3 procent van onze energievraag met hernieuwbare energie, vooral dankzij zon, wind en biomassa. In tijd uitgedrukt komt 10,3 procent overeen met 37 dagen van het jaar. Natuurlijk gebruiken we de hernieuwbare energie in werkelijkheid over het hele jaar verspreid, maar het is illustratief om dit in dagen uit te drukken. Dit gaat over alle energie die we in Nederland gebruiken, inclusief industrie en mobiliteit, en over de hernieuwbare energie die we in Nederland opwekken."

Grijze dag

In België was de groene energie zelfs al eerder 'op'. Door onze zuiderburen werd 4 februari tot het toepasselijkere Grey Day uitgeroepen. 

Volgend jaar 13 februari

Gelukkig ziet duurzaamnieuws.nl de toekomst wel zonnig in: "Gelukkig valt ‘Green Energy Day’ elk jaar later. In 2017 was al op 24 januari de groene energie ‘op’ voor dat jaar. In 2020 komen we al op 13 februari uit." 

Lees het hele bericht op duurzaamnieuws.nl

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken