Duurzaam distributiecentrum van Lidl open voor publiek tijdens DGBW

Het is het meest duurzame distributiecentrum van Nederland; het distributiecentrum van Lidl in Heerenveen. Twee maanden geleden ontving Lidl een 4 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw Oplevercertificaat voor het centrum. Tijdens de Dutch Green Building Week gooit Lidl de deuren van het distributiecentrum open voor twee unieke rondleidingen.

Deelnemers aan de rondleiding kunnen zien hoe Lidl het centrum heeft ontworpen en nu beheert en gebruikt. In het nieuwe distributiecentrum zijn er talloze maatregelen getroffen die goed zijn voor het milieu. Zo is er onder meer bewust gekozen om geen gasaansluiting in het pand te installeren. Verder beschikt het distributiecentrum over een koude-warmteopslag (KWO). Daarmee kan warmte uit de bodem worden benut voor vloerverwarming. Hetzelfde principe geldt voor de restwarmte uit koelinstallaties. Er wordt gebruikgemaakt van milieuvriendelijke koelmiddelen ten behoeve van het koelen en vriezen van producten. Ook is het pand voorzien van materialen met een hoge isolatiewaarde, waaronder HR+++ drievoudig isolatieglas. Alle binnenverlichting is uitsluitend duurzame Philips led-verlichting in combinatie met regelsystemen zoals aanwezigheidsdetectie en daglichtsensoren. Deze opsomming is slechts een greep uit de vele duurzaamheidsmaatregelen die Lidl bij de bouw heeft getroffen en/of duurzaamheidstechnieken waar het gebouw van is voorzien.

Zin om te komen kijken? Meld u aan voor de ochtend- of de middagrondleiding.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen