Dutch Green Building Council gaat verhuizen naar Van Bylandt Huis

Per 1 augustus 2024 verhuist Dutch Green Building Council (DGBC) naar een kantoor in het monumentale Van Bylandt Huis in Den Haag. De afgelopen jaren nam het aantal werknemers toe en veranderde ook de manier van werken. En de duurzame lat komt steeds hoger te liggen. Samen was dat de aanleiding om te verhuizen naar een pand dat beter aansluit bij de groene doelen en praktische wensen van DGBC.

Sinds december 2017 huurt DGBC een kantoor op de bovenste verdieping van Spaces in Den Haag. Het iconische pand, ook wel bekend als De Rode Olifant, is gevestigd aan de Zuid Hollandlaan. Het nieuwe kantoor bevindt zich een paar honderd meter verderop, aan de Benoordenhoutseweg 46. De locatie was dus geen reden om te verhuizen.  

Circulair belangrijk uitgangpsunt

Het Van Bylandt Huis is een monumentaal pand in beheer van Edmond de Rothschild. Onlangs zijn de gemeenschappelijke ruimtes gerenoveerd en zijn er zonnepanelen geïnstalleerd op het dak. Momenteel wordt de toekomstige kantoorruimte van DGBC verbouwd naar ontwerp en onder leiding van Profile Projects. Daarbij is circulariteit een belangrijk uitgangspunt. Voor het interieur wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van bestaande en gerecyclede materialen. Ook is er gekozen voor hergebruikt en refurbished meubilair. DGBC kijkt er naar uit om haar nieuwe kantoor te betrekken!

DGBC-partners

CBRE | Edmond de Rothschild

Gerelateerd

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024