Dura Vermeer: het verhaal van RijswijkBuiten

Dick Boelen is directeur Vastgoed bij bouwbedrijf DuraVermeer, maar soms voelt hij zich net een gids. Hoe vaak hij al een rondleiding heeft gegeven door de naar eigen zeggen ‘meest duurzame wijk van Nederland’, weet hij niet meer. Heel vaak in ieder geval. Er is nu eenmaal grote belangstelling voor RijswijkBuiten.

Allemaal nul-op-de-meter

De ontwikkeling van de wijk, die in totaal drieduizend woningen gaat tellen, startte in 2011, toen de gemeente Rijswijk en bouwer en ontwikkelaar Dura Vermeer het samenwerkingscontract ondertekenden. Inmiddels staan er al 800 woningen, allemaal nul-op-de-meter. “Twee blokjes duurzame huizen bouwen, dat lukt de meesten nog wel. Maar een hele woonwijk van drieduizend woningen, da’s andere koek.”

Verhalen vertellen

“RijswijkBuiten is echt een duurzame pleisterplaats geworden, een voorbeeldwijk voor de toekomst”, vertet Boelen. En dat verhaal vertelt hij aan architecten, collega-bouwers, aannemers, bankmedewerkers, gemeenteambtenaren en aan de redacteuren van Toekomstbouwers, het magazine over de route naar Parijs. Het hele magazine kan je hier downloaden.

DGBC-partners

Dura Vermeer

Gerelateerd

Maak kennis met onze nieuwe partner Goldbeck Nederland B.V.

Maak kennis met onze nieuwe partner Goldbeck Nederland B.V.

Building Life ambassadeur Dennis Hauer is architect en directeur bij Urban Climate Architects in Delft

‘Biobased gebouwen voelen beter, zijn gezonder, slaan CO2 op én zijn veel leuker om te ontwerpen’

Provincie Gelderland neemt voortrekkersrol in waterzuinige nieuwbouw

Koplopers waterzuinige nieuwbouw in Gelderland gaan het doen