Drie bijzondere momenten tijdens het Openingscongres van de DGBW

Het Openingscongres van de Dutch Green Building Week zorgde voor een aantal opmerkelijke momenten. Gebeurtenissen die niet vooraf geregisseerd of zelfs maar gepland waren, maar die wel tekenend zijn voor de community die DGBC om zich heen creëert.

1. Brief over dreigende klimaatdepressie

“Mam, ben jij bang voor klimaatverandering?” Die indringende vraag stelde de dochter van DGBC-directeur Annemarie van Doorn onlangs aan haar moeder. Het zette Van Doorn aan het denken. Ze vroeg haar dochter om haar visie op het klimaat op papier te zetten. In de vorm van een brief aan de bezoekers van het Openingscongres van de DGBW: "Klimaatdepressie is tegenwoordig een groeiende tak van wetenschap in de psychologie. De cijfers liegen er niet om, de toekomst waar we nu op afstomen gaat er flink anders uitzien. Als we wereldwijd het 1,5-graden doel van Parijs niet halen, zullen er waarschijnlijk ontwikkelingen in gang worden gezet die onomkeerbaar zijn en die drastische gevolgen voor mens, dier en ecosysteem kunnen hebben." Zichtbaar geroerd leest Van Doorn de brief voor. Een ongewone maar aangrijpende opening van het congres, waar al snel over wordt gesproken en getwitterd.

2. Stoelendans om oplaadpunt

Tijdens de pauze lopen meerdere mensen de deur uit. Niet om weg te gaan, maar om hun auto te verplaatsen. Een luxeprobleem en een teken van vooruitgang: er waren namelijk te weinig oplaadpunten voor elektrische auto’s. Gelukkig was er al rekening mee gehouden. Spant! had een mobiel oplaadpunt geregeld (zie onderstaande foto) en dagvoorzitter Rutger Mollee leidde de stoelendans om oplaadpunten, in de pauze verplaatsen de bestuurders van de volgeladen auto’s zodat anderen ook konden ‘stekkeren’.

Het mobiele oplaadpunt van Spant!

3. Open sollicitatie Tom

Een van de belangrijkste redenen om een congres te bezoeken is de kans om te netwerken. DGBC stimuleerde dat. Tijdens de pauze is er een speeddatesessie. Bezoekers worden aan elkaar gekoppeld om samen een concrete vraag aan hun medebezoekers te formuleren. Die vragen worden na de pauze behandeld. Eén van de bezoekers trok de stoute schoenen aan en vroeg om een baan. Dat kan gerust een succesvolle oproep worden genoemd: Tom heeft meerdere LinkedIn-connecties gemaakt en heeft zelfs sollicitatiegesprekken volgende week.
Tom was overigens niet de enige met die oproep, ook Nanda zoekt een baan.

Gerelateerd

Zweden & Denemarken: Ontwikkelingen in duurzame bouw- en energiesystemen biedt kansen voor Nederlanders

Zweden & Denemarken: Ontwikkelingen in duurzame bouw- en energiesystemen biedt kansen voor Nederlanders

Inschrijfmogelijkheid voor het DGBC Future Leaders Program 2021 met 2 weken verlengd

Inschrijfmogelijkheid voor het DGBC Future Leaders Program 2021 met 2 weken verlengd

Win een LCA en lidmaatschap voor INSIDE/INSIDE

Win een LCA en lidmaatschap voor INSIDE/INSIDE