Dok Vast ontvangt hoogste BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Oplevercertificaat ooit

Dok Vast heeft dinsdagmorgen op het DGBC-plein het 5 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Oplevercertificaat ontvangen tijdens de PROVADA, het jaarlijks ontmoetingspunt van de vastgoedbranche. De Oisterwijkse ontwikkelaar en belegger ontving het certificaat voor het pand op bedrijventerrein Vossenberg II in Tilburg, dat zich het meest duurzame distributiecentrum van Nederland mag noemen. Dok Vast behaalde de hoogste BREEAM-NL score ooit voor een opgeleverd gebouw: 91,17 procent. Annemarie van Doorn, directeur van The Dutch Green Building Council (DGBC), overhandigde het oplevercertificaat aan Jos Klanderman, Managing Director van Dok Vast en projectmanager Edwin Clout. Onder meer de Tilburgse wethouder Berend de Vries en een delegatie van bouwbedrijf Heembouw waren bij de officiële uitreiking aanwezig.

BREEAM-NL is het meest toegepaste certificeringssysteem voor duurzaam bouwen van ons land. Het certificaat 'Outstanding' is de hoogst mogelijke kwalificatie (5 sterren), die slechts twee keer eerder in Nederland is toegekend. Jos Klanderman is dan ook zeer verheugd met het oplevercertificaat en het eerder ontvangen ontwerpcertificaat 'Outstanding': "Samen met alle bouwpartners, met Heembouw en Habeon Architecten voorop, hebben we een geweldige prestatie geleverd. De scores 87,13 procent voor het ontwerp en 91,17 procent voor de oplevering zijn de hoogste Outstanding-scores ooit in Nederland behaald. En omdat onze klant aan een uitdagende deadline gebonden was, werd dit ook nog eens in een recordtijd van 22 weken gerealiseerd.”

De perfecte ambassadeur

Directeur van de Dutch Green Building Council Annemarie van Doorn feliciteerde Dok Vast met de behaalde prestatie: “Bijzonder knap, zeker ook gezien de ambitieuze deadline. Dok Vast is een voorbeeld voor de markt. Wij zijn ook blij dat we Dok Vast vandaag als DGBC participant mogen verwelkomen.” Berend de Vries, duurzaamheidswethouder van Tilburg was ook van de partij bij de overhandiging: “We hebben als gemeente een duurzame ambitie geformuleerd. Samen met Dok Vast hebben we getoond dat we het kunnen waarmaken, zonder bureaucratie. Hiermee laat de gemeente zien dat we partij zijn voor investeerders. Dok Vast is een perfecte ambassadeur van de gemeente Tilburg en een uithangbord voor potentiële investeerders in het gebied.

Unieke duurzaamheidsprestatie

In het distributiecentrum van Dok Vast is onder meer gebruik gemaakt van duurzame materialen, automatisch dimmende LED-verlichting, driedubbel isolatieglas, extra isolatie van gevels en daken en het toepassen van een warmtepomp. Tevens is het dak geschikt gemaakt om in de toekomst 40.000 m² zonnepanelen te plaatsen. Naast de unieke duurzaamheidsprestatie werd er nog een andere bijzondere prestatie geleverd: binnen een tijdsbestek van slechts 3 maanden moest de 1e fase van 20.000 m² warehouse worden gerealiseerd. Het grootste gedeelte van het distributiecentrum van ongeveer 45.000 m² wordt inmiddels door DB Schenker/Nokia Solutions and Networks in gebruik genomen. 

New Logic II

Dok Vast wil de lat nóg hoger leggen en de BREEAM-scores overtreffen in het grote project waar de ontwikkelaar momenteel mee bezig is: het realiseren van New Logic II, een nieuw distributiecentrum van circa 50.000 m² op Vossenberg West II in Tilburg. Ook dit keer tekende Habeon Architecten voor het ontwerp en Heembouw voor de uitvoering. Praktisch alle partijen die hebben samengewerkt aan de realisatie van het distributiecentrum voor DB Schenker, zijn in dit project betrokken. Afgelopen maart is men gestart met de bouw. In september dit jaar dient het warehouse gereed te zijn en in oktober vindt de oplevering van de kantoren plaats. De aanvraag voor het BREEAM ontwerpcertificaat voor New Logic II is inmiddels ingediend.

Over Dok Vast

Dok Vast ontwikkelt en investeert in duurzaam logistiek vastgoed. Het in 2006 opgerichte Oisterwijkse bedrijf onderscheidt zich door te focussen op innovatie en duurzaamheid met als doel besparingen voor de eindgebruiker te realiseren. Dok Vast combineert deze focus met financiële slagkracht en een snelle werkwijze. Een uniek concept waarmee Dok Vast klaar is voor de toekomst.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken