Dit kun je verwachten op de eerste dag van de Dutch Green Building Week

Over exact een week is het zover: dan gaat de negende editie van de Dutch Green Building Week van start. We zetten alle activiteiten van maandag 23 september voor je op een rij.

Openingscongres Dutch Green Building Week 2019 – DGBC
Je bent vanaf 12.00 uur uur welkom op het openingscongres van de Dutch Green Building Week in 't Spant in Bussum. Tijdens het congres laten we mensen aan het woord die zich niet laten afleiden door een conservatieve ketenpartner of een politieke koers, maar die verduurzamen omdat ze het willen. En omdat ze het kunnen. Het thema van het congres en van de week is daarom #HETKANWEL. Onder andere Mathijs Bouman (journalist en econoom), Sandra Phlippen (Hoofd Economisch Bureau Nederland ABN AMRO), Boudewijn Poelmann (oprichter Goede Doelen Loterijen) en cabaretier Guido Weijers leveren een bijdrage aan het programma. 

Rondleiding uniek pand Fons Vitae Lyceum in Amsterdam - ICSadviseurs/BOAadvies
Een uniek pand uit 1914 met een prachtige functie en uitstraling herrijst, door verwoestende omstandigheden, tot een modern, gasloos schoolgebouw met behoud van karakter. Voor de politiek, de schoolbesturen, de gemeenten en andere vastgoedbetrokkenen een interessant en leerzaam project! Dat moet worden gezien. Daarom organiseert ICSadviseurs/BOAadvies tijdens de DGBW een excursie door Fons Vitae Lyceum in Amsterdam.

Van circulair beleid naar ontwerpen en bouwen – Merosch
'Willen we stappen vooruit maken in het verduurzamen van de gebouwde omgeving, dan moeten we beter, goedkoper en sneller beschikken over de kennis die elders is opgedaan.' Tijdens de DGBW organiseren zij daarom de Merosch Open Source, dit is een bijeenkomst waar kennis gedeeld wordt voor een gerichte doelgroep over een specifiek thema. 

Het volledige programma van de Dutch Green Building Week zie je hier.

DGBC-partners

Merosch | ICSadviseurs | KONE B.V.

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken