DGBW: Zuid-oost Amsterdam Paris Proof maken

Vattenfall en ING REF willen zich inzetten om Amsterdam Zuid-oost Paris Proof te maken. Niet een of twee gebouwen, maar de volledige omgeving. Dat vertelden Jorieke Ammerlaan van Vattenfall en Hein Wegdam donderdag tijdens de DGBW-sessie ‘De weg naar Paris Proof’

Vattenfall heeft zich bewust in de Bijlmer gevestigd. De energiereus was op zoek naar een bestaand gebouw dat toe was aan een renovatie. En uiteraard dichtbij ov-punten om vervuilende autoreizen te voorkomen. Terwijl Vattenfall in de Amsterdam Zuid-oost op zoek ging naar een pand, was ING al in dat deel van de hoofdstad gevestigd. Inmiddels heeft de bank daar ongeveer tien panden. “Een mooie, leuke omgeving en perfect aan te reizen.

Het is een mooie locatie met kansen om bij te dragen aan de sociale aspecten van de omgeving door samen te werken met de Hogeschool en lokale gemeente. We proberen er veel meer te doen dan enkel een duurzaam gebouwen neer te zetten”, stelt Hein Wegdam (ING REF).

Paris Proof Commitment

Nu staan de twee organisaties voor de uitdaging om niet alleen zelf Paris Proof te worden, zoals ze onlangs aangaven in het Paris Proof Commitment, maar ook de omgeving te verduurzamen. En leverancier en klanten. Want dat is de uitgesproken ambitie van Vattenfall, vertelt Ammerlaan: “Vattenfall heeft een ambitie om binnen één generatie een fossielvrij leven mogelijk te maken. Klimaatneutraliteit is daarbij belangrijk. Niet alleen van het bedrijf maar van leveranciers en klanten.  Parijs Proof sluit naadloos aan op deze ambitie.”

Achterin

Waar Vattenfall zelf verandert en klanten aanzet tot verandering, is ook ING Real Estate Finance al in beweging. Wegdam legt het uit in een mooie beeldspraak: “In de auto zijn wij niet de bestuurder, maar wij zitten achterin. We kunnen zien wat er aankomt en kunnen zo adviseren hoe we het beste bij ons doel komen.”

Zonnepark

De twee organisaties slaan de handen ineen om het hoofdkantoor van ING, Cedar, CO2-neutraal te maken. Vattenfall en ING gaan samen een zonnepark bouwen om het hoofdkantoor van de bank van groene energie te voorzien.

 

Professionals

Hein Wegdam | Jorieke Ammerlaan

Gerelateerd

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: Nivab Vastgoed Advies

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: Nivab Vastgoed Advies

"Het is nu investeren of straks de rekening betalen, als dat nog kan"

"Het is nu investeren of straks de rekening betalen, als dat nog kan"

Marktconsultatie BREEAM-NL Nieuwbouw Woningen

Marktconsultatie BREEAM-NL Nieuwbouw Woningen