DGBW: Historische gebouwen en verduurzamen…#hetkanwel

Samen met BOAadvies en het Fons Vitae Lyceum in Amsterdam is bewezen dat voor duurzaam bouwen veel interesse bestaat. Het is een onderwerp dat hoog op de politieke agenda staat en we kunnen er met z’n allen niet meer omheen. Tijdens de DGBW werd getoond wat er mogelijk is tijdens een rondleiding door de Amsterdamse school. 

Uitdagingen en kansen liggen open voor gemeenten, schoolbesturen en andere betrokken partijen om hier aandacht aan te besteden en kennis te vergaren. Afgelopen maandag hebben ruim 20 belangstellenden geluisterd naar René van der Willigen, senior adviseur BOAadvies en David Asser, directeur Fons Vitae hoe de school in de zomer van 2017 getroffen werd door een brand, waarbij vooral waterschade een ravage had aangericht.

Interactieve rondleiding

Hoe zorg je ervoor dat leerlingen weer een (tijdelijke) plek vinden om les te krijgen en vooral hoe ga je een pand uit 1914 weer uit zijn as laten herrijzen met behoud van het historische karakter én met de financiële middelen die er zijn. Uiteraard maakte een interactieve rondleiding deel uit van het programma. 
So, what’s new? Warmteopwekking zonder fossiele brandstof, kierdichting geveldelen, isolatie van gevel en dak en een laag temperatuur verwarmingssysteem zijn onder andere toegepast wat een enorme energiebesparing gaat opleveren. Kern van de boodschap: "Historische gebouwen hebben verrassingen en het belangrijkste is te blijven denken in oplossingen en dat doe je met elkaar, want vertrouwen in het team waar je mee samenwerkt is essentieel." 

Participanten

ICSadviseurs

Gerelateerd

Annemarie van Doorn spreekt op BT Event

Annemarie van Doorn spreekt op BT Event

Jeroen Stegehuis van Greenbase in Adviesgroep BREEAM-NL Gebied

Jeroen Stegehuis van Greenbase in Adviesgroep BREEAM-NL Gebied

'BREEAM-NL methodiek ook geschikt maken voor monumenten'

'BREEAM-NL methodiek ook geschikt maken voor monumenten'