DGBW: fles champagne voor 'Zuidasser' met grootste groene dak

Wat is het voordeel van een groen dak? Tijdens het Dakdiner van Stichting Green Business Club Zuidas, gemeente Amsterdam Zuidas, Loyens & Loeff, Waternet en DGBC kwanen kopstukken uit de Zuidas samen om de voordelen van een groen dak te bespreken en te beleven.

Tijdens de avond maakten eigenaren, beleggers, ontwikkelaars en beheerders van de gebouwen in Amsterdam Zuidas kennis met de vele voordelen van een groen dak. Het is dan ook een ambitie om op grote schaal (25.000 m2) daken te vergroenen in het zakelijke centrum. Opvallend moment tijdens de avond: met 180.000m2 aan dakoppervlak, lijkt de ambitie van 25.000m2 makkelijk haalbaar. Zuidas directeur David van Traa belooft het bedrijf dat dit jaar de meeste meters maakt, een magnum fles Champagne, betaald uit eigen zak.

Pays off

Ook Jan-Hein Tiedema, directeur EDGE Technologies, was aanwezig. Hij inspireerde de andere ontwikkelaars en vastgoedeigenaren: 'A sustainable building pays off. Innovations are accelerating, if you don't act now, you are the loser of tomorrow.'

Bron foto boven: @GBCZuidas

Zelf schreef de GBC een uitgebreid artikel over de bijeenkomst, dat lees je hier.Gerelateerd

WELL AP Exam Prep omgezet naar serie webinars

WELL AP Exam Prep omgezet naar serie webinars

INNAX gaat voor Paris Proof en verhuist kantoor Veenendaal

INNAX gaat voor Paris Proof en verhuist kantoor Veenendaal

DGBC versterkt team met Ruben Zonnevijlle

DGBC versterkt team met Ruben Zonnevijlle