DGBW: Circular@Scale - ondernemerschap als versneller

De afgelopen jaren zijn er diverse innovatieve concepten opgezet met circulariteit als drijfveer. Tijdens deze DGBW-sessie ging Guido Braam (Powered by Meaning) met Gert de Vugt (Sustainer Homes) en Wouter van Twillert (Circular@Scale) in gesprek over hoe circulaire scale-ups de bouwwereld op de kop gaan zetten.

Bekijk hier de opname van DGBW: Hoe circulaire scale ups de bouwwereld op de kop gaan zetten


Gert de Vugt van Sustainer Homes werkt er samen met zijn team aan om duurzame en circulaire woningen te realiseren door middel van nieuwe materialen, ontwerptechnieken en bouwtechnieken. Door het ontwikkelen van standaardcomponenten is het systeem zo ingericht dat er per ontwerp maatwerk kan worden geleverd. Hierdoor kunnen er woningen met lage kosten en een lage milieu-impact worden gerealiseerd. 

 

Scale-up programma’s in de bouwsector zijn nodig omdat de impact op het milieu van de bouwsector in Nederland groot is. Daarom is het van belang dat er wordt geïnvesteerd in duurzaam en circulair bouwen. Het scale-up programma waar Wouter van Twillert verantwoordelijk voor is bestaat uit vier werkstromen:

  1. Research 
  2. Scaleupcircular
  3. Circular Landmarks 
  4. Circular contrachting 


Zowel De Vugt als Van Twillert wil met behulp van innovatieve ideeën de bouwwereld transformeren tot een sector waarbij duurzaamheid en circulariteit als basisprincipes worden gebruikt.


Gerelateerd

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

The Flow Amsterdam slimste gebouw van 2020

The Flow Amsterdam slimste gebouw van 2020

Bouwen met hout gunstiger voor klimaat dan uit huidige MPG-berekening blijkt

Bouwen met hout gunstiger voor klimaat dan uit huidige MPG-berekening blijkt