DGBW: circulaire werklocaties tegen 'verdozing'

De ontbijtsessie over Circulaire Werklocaties bij C-Bèta in Hoofddorp was donderdag drukbezocht. In de zaal mensen van gemeenten die al druk bezig zijn met het ‘circulair’ ontwikkelen van bedrijventerreinen of proberen bestaande bedrijvenparken te verduurzamen.

Circulair ontwikkelen is een nieuwe aanpak om ‘de verdozing’ van Nederland tegen te gaan, aldus de stedenbouwkundige, Astrid Keepers, die de plannen voor het Brabantse bedrijventerrein Heesch West ontvouwde.

Aftrap

De bijeenkomst in het kader van de Dutch Green Building Week werd ingeleid door Jeanet van Antwerpen van SADC (Schiphol Airport Development Company) en was voor C-Creators tevens de aftrap van het Praktijkprogramma Circulaire Werklocaties, waarbij belangstellenden na afloop aan een verdiepingssessie konden deelnemen.

Kopgroep

Eerder dit jaar publiceerde SADC het rapport Circulaire Werklocaties dat inspeelt op de ambitie van publieke en private partijen om ‘circulair’ te ontwikkelen. Er is een kopgroep van werklocaties gevormd waarbij partners in het hele land zich aansluiten. De ontbijtsessie stond in het teken van praktijkvoorbeelden. Jeanet van Antwerpen: ‘Om te laten zien dat het wél kan’.

Professionals

Jeanet van Antwerpen

Gerelateerd

Annemarie van Doorn spreekt op BT Event

Annemarie van Doorn spreekt op BT Event

Jeroen Stegehuis van Greenbase in Adviesgroep BREEAM-NL Gebied

Jeroen Stegehuis van Greenbase in Adviesgroep BREEAM-NL Gebied

'BREEAM-NL methodiek ook geschikt maken voor monumenten'

'BREEAM-NL methodiek ook geschikt maken voor monumenten'