DGBC Woonmerk beoordeelt project Engelse Park in Groningen met vier sterren

Donderdag 9 mei is tijdens de DGBC Duurzaam Wonendialoog een 4 sterren certificaat van DGBC Woonmerk uitgereikt aan Ballast Nedam Development en VolkerWessels Vastgoed. Samen ontwikkelen zij in Groningen 95 duurzame en energiezuinige woningen.

In Engelse Park voert groen de boventoon, waardoor er een parkachtig karakter ontstaat. Ook in ecologisch opzicht wordt het echt een park. Zo krijgen bijvoorbeeld vleermuizen volop de ruimte.

Trots

Marianne Davidson, manager innovatie en duurzaamheid VolkerWessels Vastgoed en Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development ontvingen het certificaat uit handen van Annemarie van Doorn, directeur DGBC, “Door de gezamenlijke inspanningen van zowel gemeente als ontwikkelaars is het gelukt om een duurzame woonwijk te creëren. Dit is terug te zien in de score van 90% op de categorie ‘leefomgeving’ van DGBC Woonmerk. Wij zijn ontzettend trots op deze gezamenlijke prestatie!”.

Energiezuinig

Engelse Park wordt de eerste volledig gasloze wijk van Groningen. Bijna alle woningen zijn energiezuinig, met een EPC-score van maximaal 0. Dit betekent dat de woningen voorzien in het gebouwgebonden energieverbruik, dus voor (de elektra van) het verwarmen, ventileren en warmtapwater. Een EPC van 0 is een grote verbetering ten opzichte van de huidige wetgeving waarin het maximaal 0,4 mag bedragen. De woningen in Engelse Park worden beoordeeld met een energielabel A. De bewoners van Engelse Park krijgen de beschikking over elektrische deelauto’s en natuurlijke (speel)voorzieningen, zoals vlonderpaden en wadi’s.

Gerelateerd

Annemarie van Doorn

Annemarie van Doorn over leiderschap in de bouwsector

Tijdschrift mooie pleinen

BREEAM-NL Gebied helpt bij verduurzamen van pleinen

Groene Kamer: ‘Alleen compenseren is niet haalbaar, het moet draaien om reductie’

Groene Kamer: ‘Alleen compenseren is niet haalbaar, het moet draaien om reductie’