DGBC Woonmerk beoordeelt Groene Loper Maastricht met 4 sterren

Het eerste vier sterren certificaat van DGBC Woonmerk is uitgereikt aan Ballast Nedam Development voor de eengezinswoningen langs de Groene loper in Maastricht. Het certificaat werd overhandigd tijdens Building Holland. 

“Dat we heel duurzaam aan het ontwikkelen zijn op en langs de Groene Loper wisten we, maar een score van vier sterren op DGBC Woonmerk is de kroon op ons werk!” Onno Dwars, directeur Ballast Nedam Development.

1000 energieneutrale woningen

In het gebied van de Groene Loper staat gezond leven, werken en recreëren centraal. Zo rijdt sinds de ingebruikname van de A2-tunnel 80 % van het toenmalige verkeer ondergronds. Bovengronds is een nieuwe recreatieve route gerealiseerd met veel bomen en ruim baan voor voetgangers en fietsers. Naast de Groene Loper is Ballast Nedam Development gestart met de ontwikkeling van circa 1000 energieneutrale woningen.

Kwaliteit

Rudy van der Helm, programmamanager van DGBC Woonmerk: “In samenwerking met DGBC heeft Ballast Nedam Development het DGBC Woonmerk in de praktijk getoetst. DGBC Woonmerk is minder tijdsintensief dan andere duurzaamheidskeurmerken en is daarmee een kwalitatief en betaalbaar alternatief voor de woningbouw.”

Inzichten

Ook Daniël van der Flier, auditor bij DuurzaamheidsCertificering.nl bevestigt dit: “Het keurmerk geeft duidelijk aan welke verbetermogelijkheden er zijn voor de woningen. Hierdoor werd het verbeterpotentieel snel inzichtelijk en kon Ballast Nedam Development sturen op een optimaal duurzaam ontwerp.”

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken