DGBC verwelkomt nieuwe participant Q-vention

Q-vention is een van de koplopers in circulair bouwen. Met zogenoemde EPS-bouwsystemen maakt Q-vention het mogelijk om duurzame woningen te bouwen op een laagdrempelige manier.

Maar het is ook een manier om te bouwen aan een duurzame, gezonde en milieuvriendelijke leefomgeving. Dat komt exact overeen met de missie van DGBC en daarom heeft Q-vention zich aangesloten als participant. Binh-an Nguyen van Q-vention vertelt over de doelen van het Udense bedrijf. 

“Wij bieden een totaalconcept voor duurzame woningen. Ons onderscheidende vermogen is dat onze woningen gebouwd worden met ons eigen gepatenteerde EPS-bouwsysteem. Dat is duurzaam, circulair en heeft een hoog comfortniveau. Daarnaast wordt het in een timeframe gebouwd dat vier keer sneller is dan in de traditionele bouw”, vertelt Nguyen.

Het moet anders 

Duurzaamheid loopt als een rode draad door het verhaal van Nguyen: “Wij hebben het Q-vention bouwsysteem voornamelijk opgebouwd uit duurzame materialen, juist omdat wij vinden dat het anders moet.” Hij somt op: “Wij willen minder tot geen verspilling van de reeds schaarse grondstoffen, licht materiaal voor de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, transparantie en opleiding naar onze jeugd voor een duurzame maatschappij en we willen als eindproduct duurzame woningen beschikbaar stellen voor alle groepen, ook voor de minder welgestelden.” 

Herkenning 

Dat de missie en visie van DGBC herkenning opriep bij Q-vention is een understatement en de reden om zich aan te sluiten bij het netwerk van DGBC, vertelt Nguyen: “Als participant willen wij samen de noodzakelijke en wenselijke transitie teweeg brengen voor een duurzamere & maatschappelijker bouwwereld. We zien DGBC als waardevolle tool om een nieuw, sociaal geluid te laten horen. We dragen een warm hart toe aan de missie en visie van DGBC. Inzet is om de gebouwde omgeving te verduurzamen, circulaire economie te stimuleren, kennis te delen en het is ons streven om al onze projecten BREEAM-NL te certificeren.”

Gerelateerd

‘We bouwen nu hét probleem van de toekomst’

‘We bouwen nu hét probleem van de toekomst’

‘Behoefte aan eenduidig framework voor klimaatadaptieve gebouwen’

‘Behoefte aan eenduidig framework voor klimaatadaptieve gebouwen’

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren