DGBC verheugd met reactie Minister Ollongren op Manifest

Via een Manifest deden in december op initiatief van VORM meer dan 125 partijen uit de bouw- en vastgoedsector een oproep aan politiek en beleidsmakers om, voorbij de belangen van de bouwindustrie, te zorgen voor rekenmethodieken die het gebruik van zeer emissie-vriendelijke materialen sterk bevorderen. DGBC is eveneens een van de ondertekenaars van het Manifest, dat onlangs leidde tot Kamervragen van D66’er Jessica van Eijs.

Minister Kasja Ollongren heeft in een uitgebreid antwoord laten weten dat ze gaat bekijken hoe ze de CO2-opslag van biobased materialen kan laten meetellen in de berekening voor de norm voor duurzaam bouwen en daarmee kan bijdragen aan een klimaatneutrale gebouwde omgeving in 2050. DGBC is verheugd met de reactie van Minister Ollongren en blij dat de urgentie wordt gezien. DGBC gaat als een van die partijen van het Manifest in gesprek voor het mogelijke vervolg. Daarbij is al een eerste stap gezet door samen met TNO en NIBE te werken aan enkele oplossingsrichtingen in lijn met deze gestelde vragen.

 

Lees meer over de reactie van Minister Ollongren op de website van Cobouw.

DGBC-partners

TNO | NIBE bv | VORM

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken