DGBC uit zorgen over nieuwe opzet Milieudatabase

‘De kersverse stichting die hergebruik en circulair bouwen in Nederland naar een hoger plan moet brengen, is niet onafhankelijk genoeg’, is vandaag te lezen in Cobouw. In een uitgebreid artikel delen uiteenlopende partijen hun zorgen over de nieuwe opzet, waaronder Dutch Green Building Council.  

Rudy van der Helm, Programmamanager bij DGBC: “Ook wij missen een aantal belangrijke stakeholders in de nieuwe opzet. Het oogt niet onafhankelijk genoeg en hoewel de M in NMD voor milieu staat, worden in de stichting alleen de economische belangen behartigd. Er is op dit moment een grote en zeer urgente opgave om CO2-emissie in de komende jaren te reduceren. Dit staat op gespannen voet met de huidige holistische benadering, waarbij mogelijke CO2-emissies in de verre toekomst (75 jaar) net zo zwaar meetellen als CO2-emissies die vandaag optreden. Hier is een verandering in denken en benadering nodig. Als wij dan kijken naar de partijen die een formele functie hebben bij de stichting NMD, hebben wij onze twijfels of dit de juiste zijn. Opvallend is bijvoorbeeld het ontbreken van de wetenschap in het geheel, die zou natuurlijk eigenlijk een grote rol moeten spelen in de ontwikkeling van deze standaard”, aldus Van der Helm.

 

Lees het hele verhaal in Cobouw.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen