DGBC steunt motie om Europees coronafonds in te zetten voor ambitieus isolatieprogramma

DGBC is een van de partijen die zijn steun voor een motie heeft uitgesproken om een gedeelte van geld uit het Europees Coronafonds te gebruiken om de isolatie van gebouwen te versnellen. Dik-Faber (CU)/Moorlag (PvdA) vroegen in hun motie van 29 oktober 2020 aan het kabinet hieraan gehoor te geven.

Naast DGBC hebben ook Aedes, Bouwend Nederland, Koninklijke OnderhoudNL, IVBN, Vastgoed Belang, Nationaal Renovatie Platform, Nederlandse Vereniging Duurzame Energie, de Woonbond, NVM hun steun uitgesproken via een ingezonden brief. In de brief wordt fractievoorzitters en de commissies voor Binnenlandse Zaken en Economische Zaken opgeroepen de motie te steunen.​​​​​​​

Startpunt is energie besparen 

Onlangs publiceerde de Europese Commissie de Renovation Wave. Een van de hoofddoelen dit grootschalige verduurzamingsplan is om het aantal gebouwen dat jaarlijks wordt verduurzaamd, te verdubbelen. Ook heeft de Europese Commissie voorgesteld de uitstoot van broeikasgassen in 2030 met ten minste 55 procent te verminderen, een maatregel die door DGBC wordt toegejuicht. Energie besparen is wat DGBC betreft het startpunt voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving: het is een van de fundamenten waar de Paris Proof-ambitie op is gebouwd.

Stemming uitgesteld

Over de motie zou op 3 november gestemd worden, maar omdat het kabinet er nog niet uit is over de mogelijke verdeling van het beschikbare geld, is de stemming uitgesteld.


Bekijk hier de ingezonden brief.


Gerelateerd

De Reehorst: nieuwe gezonde werkomgeving voor Triodos-medewerkers

De Reehorst: nieuwe gezonde werkomgeving voor Triodos-medewerkers

Enorme renovatieopgave vraagt opdrachtgever met lef

Enorme renovatieopgave vraagt opdrachtgever met lef

Predictive twins oplossing voor uitdagingen in de bouw

Predictive twins oplossing voor uitdagingen in de bouw