DGBC steunt Klimaatstakers

Tijdens de Dutch Green Building Week worden er allerlei activiteiten in het land georganiseerd door DGBC, participanten, relaties en partners. Maar er is ook een activiteit die niet uit dat netwerk komt, maar die DGBC wel steunt: de Klimaatstaking in Den Haag op 27 september. “Het is al de tweede keer dit jaar dat mensen in Den Haag de straat op gaan om aandacht te vragen voor het klimaat. Ik steun dat van harte”, zegt Annemarie van Doorn, directeur van DGBC. 

"Het kan wel! De mensen die nu opnieuw massaal naar het Den Haag afreizen en laten horen dat het anders kan en moet, staan misschien wel symbool voor het hoofdthema van de Dutch Green Building Week 2019. #hetkanwel staat namelijk voor het geloof in mogelijkheden en het in gang zetten van een positieve verandering. En die verandering zal ook nodig zijn om de klimaatafspraken voor 2050 na te komen."

Wereldwijd

De Klimaatstaking sluit aan op de wereldwijde Earth Strike. Over de hele wereld gaan mensen de straat op om meer aandacht voor het klimaat te vragen. DGBC steunt deze staking en zet zich ondertussen in voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving om te laten zien #hetkanwel. Zo is er deze week de Dutch Green Building Week met allerlei activiteiten in het land.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'