DGBC-participant Buiteveld wint Bewuste Bouwers Award

Bouwbedrijf Buiteveld heeft tijdens de jaarlijkse Bewuste Bouwers Boost de Bewuste Bouwers Award ontvangen. Buiteveld kreeg de titel voor het project Biosintrum in Oosterwolde. Het project kreeg een 9,3 van de jury. Biosintrum wil ook graag een BREEAM-NL Outstanding certificaat.

BREEAM Outstanding

Projecten of bedrijven die zich aansluiten bij Bewuste Bouwers committeren zich aan de gedragscode. Zij zetten zich in om zo min mogelijk hinder en overlast te veroorzaken voor de omgeving en hebben oog voor mens en milieu tijdens de uitvoering van hun werkzaamheden. Jaarlijks worden de uitblinkers in het zonnetje gezet met een award. Biosintrum is zo'n uitblinker. Het is gebouwd door de bouwcombinatie Natuurlijk Bouwen waar Bouwbedrijf Buiteveld onderdeel van was en is ontworpen door Paul de Ruiter Architects, ook een participant van DGBC.

Ontmoetingsplek

Naast ontmoetingsplek voor onderwijs, bedrijfsleven en overheid is het pand ook een kenniscentrum op het gebied van biobased economy. Dat komt ook tot uiting in het gebouw zelf en de materialen die zijn gebruikt. Het gebouw bestaat bijvoorbeeld voor meer dan 80% uit biobased bouwmaterialen. Er is dan ook de ambitie om het BREEAM-NL Outstanding certificaat te behalen.

Bouwprijs

Het Biosintrum viel niet alleen op bij de Bewuste Bouwers, maar is ook genomineerd voor de Nederlandse Bouwprijs. De winnaar van die prijs wordt op 4 februari bekendgemaakt.

Foto: Paul de Ruiter Architects

Gerelateerd

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: ZJA

Nieuwe DGBC-partner stelt zich voor: ZJA

Minister Jetten neemt manifest ‘Sturen op werkelijk energiegebruik’ in ontvangst

Minister Jetten neemt manifest ‘Sturen op werkelijk energiegebruik’ in ontvangst