DGBC maakt commitment op Klimaattop Parijs: 10.000.000 m2 met BREEAM-NL gecertificeerd in 2020

Dutch Green Building Council (DGBC) heeft de ambitie uitgesproken om in 2020 minimaal 10.000.000 m2 vloeroppervlak te hebben gecertificeerd met BREEAM-NL. Deze ambitie is onderdeel van het gezamenlijke commitment die alle 73 Green Building Councils in de wereld hebben gemaakt om met het verduurzamen van de gebouwde omgeving een bijdrage te leveren aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Vandaag maakt de World Green Building Council deze doelstellingen bekend op Building Day op de Klimaattop in Parijs.

#Betterbuildgreen 

Gebouwen zijn verantwoordelijk voor ongeveer een derde van de CO2-emissies wereldwijd. Duurzaam bouwen en renoveren is een van de meest kosteneffectieve oplossingen om klimaatverandering tegen te gaan. Het levert zowel milieuvoordelen op als economische en maatschappelijke voordelen. Better Build Green is niet voor niets de naam van campagne die de World Green Building Council tijdens de Klimaattop in Parijs lanceert.

Leiderschap

Terri Wills, CEO van de World Green Building Council spreekt op de Klimaattop met Ségolène Royal (Franse minister van Milieu) over de gezamenlijke ambities van de wereldwijde Green Building Councils. Willis is blij met de Nederlandse bijdrage: “DGBC toont leiderschap door deze krachtige ambitie te formuleren. Het helpt in de onderhandelingen om het verduurzamen van gebouwen op de agenda te zetten.” Willis vervolgt: “We weten hoe we groter en hoger moeten bouwen. De uitdaging is om beter te bouwen. Dit commitment helpt de bouw- en vastgoedindustrie te transformeren, zodat we niet morgen de 2 graden Celsius doelstelling behalen, maar vandaag al van de voordelen kunnen profiteren.”

Commitment DGBC

Naast de ambitie om over 5 jaar 10.000.000 m2 te hebben gecertificeerd met BREEAM-NL, stelt de Dutch Green Building Council ook nog andere doelen. Zo wil DGBC in 2020 meer dan 5.000 professionals kennis bijbrengen over BREEAM-NL en duurzaam bouwen. Ook wil DGBC 250 future leaders opleiden en 400 directieleden verenigen in een Leaders Network. Tevens gaat DGBC samen met regionale en landelijke overheden de markt bewegen om nog duurzamere keuzes te maken, onder meer door de businesscase nog duidelijker te maken.

Better Build Green

Het statement in cijfers: 

  • 73 Green Building Councils hebben zich aangesloten bij de doelstelling om in 2020 alleen nog maar Zero Carbon gebouwen te realiseren en bestaande voorraad te verbeteren;
  • 25 Green Building Councils hebben ook eigen doelstellingen geformuleerd;
  • In 2020 moet wereldwijd 1,25 biljoen m2 zijn gecertificeerd;
  • 127.000 professionals zijn getraind om te certificeren;
  • Meer dan 125 participanten hebben zich aangesloten bij de commitments van WorldGBC.

Kijk voor meer informatie op www.betterbuildgreen.org voor alle doelstellingen voor de gebouwde omgeving.

Gerelateerd

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren

DGBC ziet aanknopingspunten in Renovation Wave van Timmermans

DGBC ziet aanknopingspunten in Renovation Wave van Timmermans

Video’s Dutch Green Building Week online

Video’s Dutch Green Building Week online