DGBC helpt gebouweigenaren energieverbruikscijfers boven tafel te krijgen

Het is voor gebouweigenaren lastig om de verbruikscijfers van hun gebouwen boven tafel te krijgen. Daarom biedt DGBC hulp. Samen met INNAX zal DGBC op aanvraag de verbruikscijfers inzichtelijk maken voor gebouweigenaren. Het aanvraagformulier staat nu online. 

Het verbruik kWh per vierkante meter per jaar is het uitgangspunt van het Deltaplan Duurzame Renovatie. Blijft dat verbruik onder de normgetallen, dan is een gebouw Paris Proof. Maar om die berekening te starten, heb je de verbruiksgegevens van jouw gebouw(en) nodig. DGBC helpt je daarom om verbruikscijfers boven tafel te krijgen.

Twee vragen

Aan de hand van twee vragen (met een invulformulier) wordt de aanvraag uitgevoerd. De uitkomst geeft je de mogelijkheid om te berekenen of je gebouw Paris Proof is. Door het verbruik in kWh te delen door het aantal vierkante meters van je gebouw, krijg je het Paris Proof normgetal.

Klik hier voor de speciale pagina voor het opvragen van je energieverbruik. 


DGBC-partners

INNAX Gebouw & Omgeving

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken