DGBC en NL Greenlabel van Nico Wissing & Lodewijk Hoekstra sluiten samenwerkingsverband

Annemarie van Doorn van de Dutch Green Building Council (DGBC) en Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel hebben afgelopen week tijdens de PROVADA een samenwerkingsverband gesloten. Beide partijen gaan samen optrekken om met NL Greenlabel en duurzaamheidsmethode BREEAM-NL Gebied gebieden duurzamer te maken.

Dat de Dutch Green Building Council en NL Greenlabel elkaar hebben gevonden, is heel logisch. NL Greenlabel is een duurzaamheidslabel voor een levendige en duurzame buitenruimte. BREEAM-NL Gebied, dat wordt beheerd door de DGBC, beoordeelt een totaal gebied op duurzaamheidsprestatie. Hier hoort uiteraard een duurzame buitenruimte bij.

Gebieden groener maken

Annemarie van Doorn over de samenwerking: “Ik denk dat we veel van elkaar kunnen leren. En elkaar kunnen inspireren. Een duurzame en levendige buitenruimte draagt bij aan het welbevinden van mensen die in een gebied wonen of werken. We zien het op de Zuidas in Amsterdam. Hier wordt de buitenruimte flink vergroend, met alle positieve effecten die daarmee gepaard gaan. Ik denk dat NL Greenlabel een waardevolle bijdrage kan leveren aan het mooier maken van de buitenruimte in Nederland.”

Synergie

Dat is ook de verwachting van Lodewijk Hoekstra van NL Greenlabel: "NL Greenlabel is een platform van producenten, leveranciers en groene professionals. We kunnen producten, materialen en planten integraal toetsen op basis van duurzaamheidspaspoorten. Ook zijn we sinds kort in staat om een paspoort op een buitenruimte af te geven en juist dáár zien we de synergie met DGBC en BREEAM-NL. NL Greenlabel denkt door de samenwerking met DGBC een completer aanbod van verduurzaming van de buitenruimte te kunnen realiseren met als gemeenschappelijk doel het verhogen van welzijn en meetbaar maken van de waarde van onder andere groen."

 

Gerelateerd

INNAX gaat voor Paris Proof en verhuist kantoor Veenendaal

INNAX gaat voor Paris Proof en verhuist kantoor Veenendaal

DGBC versterkt team met Ruben Zonnevijlle

DGBC versterkt team met Ruben Zonnevijlle

'Mooi, maar zorg dat het niet te vrijblijvend is'

'Mooi, maar zorg dat het niet te vrijblijvend is'