DGBC aan tafel bij podcast Uitblinkers in de logistiek

Martin Mooij, programmamanager bij DGBC was onlangs te gast bij de podcast 'Uitblinkers in de logistiek' met als onderwerp van discussie duurzaam bouwen. 

De strijd om schaarse ruimte gekoppeld aan een intensieve stikstofdiscussie laat de logistieke sector niet onberoerd. Mkb-ondernemingen in de logistiek proberen er het beste van te maken en grijpen elke kans aan. In de podcast gaat Mooij in gesprek met Huib Claassen van Claassen Logistics.

Claassen vertelt over hoe hij met zijn bedrijf en huisvesting actief aan de slag is gegaan met duurzaamheid. Mooij zegt hierover: “De noodzaak om te verduurzamen dringt steeds meer door. De lat komt steeds hoger te liggen. We moeten steeds weer met elkaar afspreken wat we onder duurzaam verstaan, wat een extra ambitie is.” 

Duurzaamheid in de genen

Zo langzamerhand zijn er steeds meer bedrijven, zoals Claassen, waarbij Mooij heeft ontdekt dat duurzaamheid in de genen is gaan zitten. “Certificaten laten zien dat het technisch allemaal klopt. Maar duurzaamheid is meer dan het gebouw. Je kunt ook op andere manier tot een mooie prestatie komen. Naast de technische voorzieningen is er ook de menskant, hoe gaan bedrijven daar mee om, en het bedrijfsbeleid in brede zin. Wat betreft kijken we graag verder dan alleen wat voor ogen is."

Luister hier de volledige podcast terug

Top 100

De podcast is onderdeel van een serie die wekelijks wordt uitgezonden in de aanloop naar het bekend maken van de Top 100 Logistiek Dienstverleners. Martin Mooij is onderdeel van het panel dat de inzendingen voor deze Top 100 beoordeelt. 

 

Gerelateerd

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

'Neem gezamenlijk barrières weg voor duurzaam bouwen'

Uitreiking BREEAM Awards 2024

5 Nederlandse winnaars bij uitreiking BREEAM Awards 2024