Deze maand inschrijven voor SDE+-subsidie

De inschrijfperiode voor de SDE+-subsidieronde 2020 is deze maand open. De inschrijfperiode loopt van 17 maart tot 2 april. Organisaties met bijvoorbeeld plannen voor het plaatsen van zonnepanelen, moeten daarom nog deze maand de subsidieaanvraag indienen. Het zal voorlopig de laatste subsidieronde zijn waarin de focus op alleen duurzame energieopwekking ligt.

Deze ronde heeft een budget van € 2 miljard. Met de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE) wil de overheid het opwekken van duurzame energie aanjagen. Niet alleen zonnepanelen komen dan in aanmerking, ook energie uit biomassa, geothermie, water en wind wordt gesubsidieerd. Meer informatie over de SDE+ is te vinden op de website rvo.nl.


Volgende ronde

Na deze laatste ronde van de SDE+-subsidie is het niet afgelopen. Tussen 29 september en 22 oktober 2020 wordt de SDE++-subsidieronde opengesteld. Het extra plusje in de naam zal ook een extraatje betekenen voor de subsidie. In plaats van de focus alleen op de opwek van duurzame energie, is er ook subsidie voor CO2-reducerende maatregelen. Er is door de overheid een budget van € 5 miljard voor deze subsidieronde beschikbaar gesteld.

Gerelateerd

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken

Concrete oplossingen die jouw organisatie kunnen helpen om netcongestieproblemen te omzeilen

De uitdaging van netcongestie in de energietransitie: 5 tips voor jouw organisatie

Nederlands architectenbureau VenhoevenCS voor duurzame architectuur, stedenbouw en infrastructuur, heeft duurzaam Olympisch zwembad Parijs ontworpen

Duurzaam olympisch zwembad Parijs naar Nederlands ontwerp klaar voor de Spelen